Különleges salátára vágysz, de mégsem szeretnéd túlbonyolítani a dolgokat, és a sok hozzávaló beszerzésével bajlódni? Próbáld ki a zellersalátát. Nagyon finom önmagában fogyasztva, vagy húsok, halak mellé. Finom, ropogós, és kevés kalóriát tartalmaz, így remek köret, vagy diétás saláta.
Miért egészséges a szárzeller?
Zellersaláta hozzávalói
1 csomag szárzeller (halványított zeller)
3 szál újhagyma
1 citrom leve
1 evőkanál
csipet tengeri só
1 bögrényi pirított dió, vagy pecan dió
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál magos mustár
fél bögre reszelt parmezán sajt
Amit még nagyon szeretek és ajánlok az a fehérbor ecet. Locsolj rá egy kicsit, isteni finom lesz vele a saláta.
A megtisztított szárzellert vágd tetszőleges formára, a hagymát szeleteld apróra, a diót 180 fokos sütőben pörköld meg kicsit, tedd félre kihűlni és aprítsd durvára.
A zellert, a hagymát keverd el alaposan 1 citrom kifacsart levével, az olíva olajjal, és a magos mustárral, hintsd meg durvára őrölt (fagy frissen darált) sóval, majd keverd bele a diót és a reszelt parmezán sajtot.
No Comments