0
Harmónia

Valentin napi ötletelés

2014. February 7. Friday

47b0436a2d45ab95186b539f13ad4d37Nem tudom te hogy vagy vele, de nálunk minden nap a szerelmesek napja, bármikor képesek vagyunk találni valamilyen okot az “ünneplésre”. A Valentin napra általában nem készülünk, nem veszünk egymásnak cuki szivecskés plüss koalát, és nem rajzolom tele a tükröt piros rúzs szívecskékkel sem – főleg azért nem mert nekem kell utána lemosni. De minden évben február 14-én estére tényleg letesszük a lantot, telefonokat, laptopokat félre tesszük, iszunk valami finomat, együtt vacsizunk, vagy desszertezünk, beszélgetünk. A Valentin nap nekünk is kapóra jön, mert így van plusz egy olyan nap, amit szintén ki ragadhatunk a hétköznapokból, és ez az, ami miatt nem is olyan rossz ez a Bálint nap.

A giccses, túlságosan felkarolt Valentin napi őrületet nem szeretem, a kötelezően elvárt dolgok miatt, viszont az anti valentin-napi fotók tetszik-elésétől is elhatárolom magam.

020e1706ac369b6af93c937af41aff3eValentin nap története egy kedves gesztusból indult, egy titokból forrta ki magát nemzetközileg elfogadott nappá, és ahonnan indult a szerelmesek napjának története, arra kellene emlékezni. Persze túlsarkítva jön már át minden, és így kezdődött, hogy megjelentek az anti valentin napos táborok. Valójában ez nem fogja letörni ezt a giccsessé vált kultuszt, ettől ugyanúgy kikerülnek a hatalmas szivecskék a boltokra és az eladók örülni foggnak – főleg a virágosok- hogy a pangó január után végre jön valami, ami talán kicsit növeli a bevételt, a kérdés az, hogy csatlakozol hozzájuk vagy nem? Nekem nincs szükségem a vásárolt kedvességre, valentin napozni, megajándékozni egymást másképp is meg lehet. Egy szép gesztussal, egy kis figyelmességgel, törődéssel. Olyan dologgal, amivel te magad készülsz. SOkkal többet ér, hiszen benne lesz az időd, szíved, lelked.

 

Hogyan kedveskedhetsz?

Szakíts időt a párodra! De ténylegesen csak együtt legyetek, kulcs elfordít, tévé kikapcsol.

3c873443c3bb9badb410a2eadf4707aeKözös fürdő -romantikus gyertyafényben, habfelhőben, lágy zene…

Klasszikus Valentin napi vacsi otthon vagy étteremben.

Reggeli kávé az ágyba és egy finom diétás süti -amit előző este elkészíthetsz.

Meglepi reggeli, meglepi az “ebéd csomagban”, meglepi ebéd – főzz olyat amit szeret a párod, és tálald viccesen, vagy romantikusan.

Kakaózás a kandalló előtt, társasjáték est, vetkőző póker.

Rövidke kiruccanás – péntek Valentin nap így akár hétvégére, 1-2 napra el is tudtok látogatni valamerre. Kirándulás, városnézés, wellness hétvége. Ha munka van aznap, lopjátok el magatoknak az estét, “öltözzetek” turistának és járjátok be a városotokat esti fényeknél, vigyetek fényképező gépet, és nézzétek egy kicsit más szemmel. Ha nem dolgozol, vagy ráértek szombaton akkor menjetek múzeumba/korcsolyázzatok/állatkertezzetek, csak fényképező gépet ne felejtsetek el vinni.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply