A vendégváró sütemények helyett nagyon jó étvágygerjesztők az apró diétás előételek, kisebb falatkák, sőt akár még snacknek, sós nasinak is tökéletesek egy filmezéshez, vagy egy baráti beszélgetéshez. A sütit hagyjuk meg a végére.
Ha egészséges előételként készítjük el az apró snackeket akkor tényleg figyeljünk, hogy csak falatkákat gyártsunk,és legyünk benne biztosak, hogy a vendégek is tudják, hogy a főétel még csak ez után jön. Az előétel nagyon jó étvágygerjesztő, picit ellazul a társaság, lehet beszélgetni, és természetesen közben a főételt is könnyebb előkészíteni.
Tudom, hogy megszokott a leves-második-desszert kombináció, de akár leves előtt is felszolgálhatjuk az apró falatokat, vagy éppen leves helyett. Főként nyáron nagyon ötletes, nem biztos, hogy 40 fokban mindenki a gőzölgő húslevesre vágyik. Télen meg azért jó mert olyan finomak és szépek. J
Grill partikra egyenesen tökéletes. Általában egy grillezés nem úgy zajlik, hogy mire megérkezik mindenki, készen is vannak a saslikok, a grillezett húsok, zöldségek, burgerek, leülünk és eszünk. A grillezésnek, a nyársalásnak, a barbeque partyknak pont ez adja meg a hangulatát, hogy közösen sütünk, vagy a fiúk a hús felelősök, a lányok terítenek, salátát készítenek és csupa, életbevágóan fontos dolgokról csacsognak. Iszogatunk, a szabadban vagyunk, kellemes az idő, és élvezzük az együtt töltött szabadidőt, ami mindig olyan értékes.
De vajon ki érkezik teli hassal egy grillezésre? Gondolom senki, ha a kötelező sziahogyvagy köröket, a húsok sütési idejét, elmaradt előkészületeket beleszámoljuk, minimum 1 órát várnunk kell a főfogás elfogyasztására. Éhgyomorra esetleg alkoholt inni a nagy melegben semmiképpen sem ajánlatos, éhesen az ínycsiklandozó illatok közepén ácsorogni 1 órát főképp nem. Erre nagyon jók az apró előételek, snackek. De szakíts, a hagyományos kiöntök egy tálba csipszet meg sós kekszet és ropit körrel – tudom, hogy gyorsabb-, készítsd magad az egészséges előételeket.
Egy az, hogy az egészséges snackek általában diétásak is, így nem kell félned, hogy a grillparti után rosszul fogod érezni magad. A másik, hogy sokkal gusztusosabbak, és számomra finomabbak is, mint a sós, bolti mesterséges adalékanyagokat tartalmazó nasik. Ha gyerekek is részt vesznek a grillezésen, akkor főleg még jobbak, készíts vidám, gyerekbarát falatokat, hidd el, nekik főleg nem hiányzik az a sok mesterséges ízfokozó, de ha kiteszed az asztalra, akkor nem tilthatod, hogy egyenek belőle. Így mindenképpen gondoskodj a gyerekbarát falatkákról, snackekről is, mert nem biztos, hogy egy 4 éves oda lesz az olajbogyóért, de egy aranyos virágmintájúra formázott zöldségpálcika, vagy gyümölcs „nyalóka”, kalóznak öltöztetett banán biztosan megragadja a tekintetét.
Diétás, ízléses előételek, snackek
A diétás sós előételek azért is jók, mert feloldják a hangulatot, főként, ha még új az ismeretség, van egy kis feszültség. Az előétel nem csak az étvágyat hivatott meghozni, a kedvet, a hangulatot is megteremti, és mit gondolsz, egy tál sajtos csipsz, és sós mogyoró vagy egy aranyos, színes előételes tálacska derít jobbkedvre, amin ráadásul látszik, hogy készültél vele, fáradoztál, ergo vártad a vendégeidet. Szeretettel készítetted, és ez szerintem az ételeken is megérződik!
Az előétel lehet bármi, csak legyen mindig kicsi, vagy falatkás. Ne egy szelet kenyérre tegyél sajtot meg uborkát, hanem vágd kockákra és tűzz rá fogpiszkálót. Mondjuk, én jobban preferálom a zöldséges, húsos, pici sajtos előételeket, mint a kenyeres változatukat és nem csak azért, mert nem eszem kenyeret. Nem telítenek el annyira, mint a kenyér, így kellően éhes maradsz még a főfogásig, és a vendégeid is. Persze ezek a szénhidrát szegény előételek diétásak is lehetnek és akkor a vacsora tényleg öröm lesz, nem kell számolgatnod, nem fogod magad felfújódva érezni és másnap a jó társaságra fogsz csak emlékezni, és nem azon jár majd az agyad, hogy mennyit is kell tornázni, hogy ezt lemozogjad?
No Comments