0
Diétás sütik, édesség

Chia puding – egészséges puding csoda

2016. August 17. Wednesday

A chia – chia mag- puding talán idén vált igazán népszerűvé, mindenki chia pudingot készít reggelire, uzsira, vacsorára, vagy desszertnek. Szerencsére ez egy olyan őrület, ami tényleg nagyon egészséges!

Chia mag egészségre gyakorolt hatásai – hamarosan

Első körben egy teljesen alap receptet hoztam, amit bármivel, bárhogy lehet kombinálni, ízesíteni, és később majd megosztom az általunk kipróbált variációkat is, de ha van kedvelt receptetek ne habozzatok megosztani.

chia-puding-receptAlap chia puding (csia puding)

4 dl  tej – én laktózmenteset használtam az alaphoz

5 ek. chia mag

vanília , természetes édesítő

Nálunk ez az alap recept. Kipróbáltam kevesebb chia maggal is, de akkor nem lett elég kocsonyás számunkra. Lehet viszont még több maggal is készíteni. Ebből az adagból a képen látható kis üvegből 3 lett tele.

A chia magot és a tejet összekevertem és egy éjszakára a hűtőbe tettem lefedve, hogy a magok megszívják magukat. Mikor kész volt, másnap hozzá kevertem a nyírfacukrot és a vanília aromát. Tetejére málnaszószt halmoztam, isteni finom volt.

Tehetsz hozzá bármilyen magot, cukormentes lekvárt, gyümölcsöket, ízesítheted kókusszal, kakaóval, fahéjjal, és elkészítheted magtejekkel, vagy más növényi tejjel is. Kókusztejjel is nagyon finom, ha szereted a kókuszt – én megveszek érte.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Varga Ferencné 2021. April 21. Wednesday at 18:01

    Biztos finom kiprobálom

  • Leave a Reply