0
Vidék és vintage

Francia vidéki konyhák – inspirációs ötletek

2014. July 30. Wednesday

Hétvégén Párizsba látogatunk! Már alig várom. Van egy francia barátunk, akit nagyon szeretünk, bevallom, ő mintha nem is lenne teljesen francia, mert rajta kívül én még nem találkoztam túl sok kedves franciával, sajnos. A vendéglátásban töltött éveim alatt rengeteg turistát sikerült megismernem, és a franciák voltak mindig azok, akik vagy lekezelően, vagy udvariatlanul beszéltek, türelmetlenek voltak, és még sorolhatnám. Ezen kívül viszont minden- minden vonz, ami francia. Párizs nagy álom volt, ott figyelt a bakancslista elején, nem kérdés, hogy  lábunkat le fogjuk járni. A francia gasztronómia, főleg mióta magyar-francia barátaink bevezettek a sűrűjébe, nagy kedvenc, imádjuk a francia sajtokat, és borokat is. A francia városok, vidék, Provence, tengerpart csodálatosak, és a lakberendezésük.

Néha olyan érzésem van, hogy a vintage, és a country stílus is innen ered, a francia lakberendezésben van valami nagyon vonzó. A francia otthonok, a francia lakberendezés a finom eleganciát tükrözik. A modern és a régi stílus keveredését olyan ügyesen használják fel, hogy a zsúfolt otthonok is idilli képet festenek, és a kopott bútorok is szinte drágának tűnnek. A franciák értenek a lakberendezéshez, és ahogy a pasztell színekkel játszva előtérbe helyeznek egy-egy hangsúlyos darabot a lakás különböző területein, úgy teremtik meg azt a meleg francia otthon stílust. Általánosságban elmondható, hogy a meleg pasztell színek jellemzik, a hangsúly a részleteken van, és mindig szükség van egy nagy, feltűnő darabra, sok fényre, tükrökre, üveg dísztárgyakra. A francia vidéki, country stílus előszeretettel használja a sárgát, és a vintage elemeket.

Most a francia konyhák között fogunk kicsit barangolni, ha konyhát kellene választanom, biztosan egy francia stílusúra esne a választásom. Nektek hogy tetszik?

 

francia-cottage francia-country-stilus francia-dizajn

Online táplálkozási tanácsadás

francia-inspiracio francia-konyha francia-konyha-berendezes francia-konyhai-dekor francia-konyhai-otletek francia-konyhak francia-lakberendezes francia-romantikus-stilus francias-konyha francia-stilus-dekor francia-stilusu-konyha francia-vintage konyha konyha-felujitas-otletek konyha-francia-modra konyhai-insiracios-otletek konyhasziget-inspiracio

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kovács Éva 2014. September 21. Sunday at 19:09

    Személyesen is szeretném ezeket megnézni, én egy polcrendszert keresek, ebben a stilusban. Ha válaszolnak megköszönöm. Üdv. Éva

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2014. September 24. Wednesday at 04:43

      Kedves Éva! Ezeket én is megnézném szívesen személyesen, de sajnos a képeket az interneten találtam, miközben a francia stílus után kutakodtam.

    Leave a Reply