0
Otthon Vidék és vintage

A farmhouse és vintage imádatomról

2014. January 8. Wednesday

vintage-stilusSokáig csak lebegtem valahol a stílusok között, tetszett a vidéki stílus, én mégis modernre vágytam, ami minél újabb. Majd egyszer csak megfogott egy új világ, és elkezdtem vonzódni valami más felé. Először csak képeken tetszett, szerettem nézegetni a magazinok lapjain a szépen berendezett vidéki otthonokról készített képeket, tetszettek a blogok, ahol nők, anyukák otthonaikról osztottak meg fotókat, melyek tele voltak szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb lakberendezési tippekkel, ahol a stílus bár ma már nem egyedi, mégis eredeti volt. Egy ilyen otthon számomra nagy álom, tátott szájjal tudok nézelődni, ha beszabadulok egy kreativitással teli lakásba, házba. Tetszik, ahol a természetesség, a naturális dolgok visszaköszönnek, és a diy -do it yourself- fő szerepet kap, amiben az otthon teremtői kiélhetik magukat, és saját képükre formálhatják akár fillérekből is otthonukat. Ahol a pozdorja bútorok helyett a nagyi régi tömör fa bútorai kapnak új köntöst, valamiféle modern, ámde mégis romantikus, vagy éppen vintage, rusztikus hatást keltve.

c4a3469f525b516793e7688c10195e2eAz interneten fellelhető képeket is imádom nézegetni, nagyon inspirálóak, és milyen szerencsés is vagyok,  képzeljétek, a férjemnek is nagyon tetszik ez a világ. A farm house, a country style, tehát minden, ami vidék, minden ami vintage.  Persze ennek is vannak fokozatai, tetszenek a felújított bútorok, az eredeti fa, szépen újra festett darabok, akár még kopottas beütéssel is. Ami kevésbé vonz a  tényleg kopott bútorok, abban inkább a lehetőséget látom, mint tökéletes darabot. Némely magazin, olyan otthont mutat be, ami képen jól néz ki, de a teljesen megkopott festésű széken, ahol még a szálkák támadásától is tartani kell, és éppen ezért a kezeletlen, kopott felületet tisztán tartani sem lehet, nos ez már nem az én világom.

Mivel mi is az otthontervezés, fészekrakás időszakában vagyunk, így örömmel tölt el, hogy tudom ez az a stílus, amit szeretnénk, ha az otthonunkban visszaköszönne, egy igazi vidéki otthonra vágyunk, azzal a hamisítatlan vidéki bájjal felruházott házacskára. Bár jelenleg még a külföldi lét előnyeit élvezzük, így itt igyekszünk kihozni a bérelt “otthonunkból” amit lehet, miközben minden maradandó bútor, dekoráció valójában már az álom otthon képére formálódik, nem vásárolok műanyag tároló dobozokat és futurisztikus vázát, csak mert épp a boltban jól néz ki, szeretem a harmóniát, ehhez tartom is magam.

4ea9e1edf1535eb3f717d6d25501a40c

Nagyon szeretem a vintage stílust, a vidéki stílust, ezért a saját ötleteim, kreálmányaim mellett igyekszem az összegyűjtött inspirációkat veletek is megosztani. Remélem, élvezni fogjátok, hogy egyszerűen pár kattintással csöppenhettek majd valami újba, fedezhettek fel új stílusokat, új ötleteket, és ingyen gyűjthetitek be az inspiráló ötleteket.

 képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply