0
Karácsony

Alternatív karácsonyfák – védjük a természetet II.

2014. December 16. Tuesday

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan vagytok, akiknek fontos a természet megóvása, ezért az igazi fenyő helyett műfenyőt, vagy egyéb alternatívát választanak, amit feldíszítenek karácsonykor. Tudom, hogy a karácsonyra szánt fenyőket -elméletileg- külön csemetekertekben növesztik és évről évre újra pótolják, de azért én is azok táborát erősítem, akik szerint jobb lenne, ha ezeket sem vágnák ki.

Nekünk műfenyőnk van, és megszoktam, bár a mai napig tudom, hogy nincs olyan hangulata, illata, mint az eredeti fenyőnek, viszont sokkal-sokkal praktikusabb. Pénzt is spórolhatunk vele, nem hullanak le a tűlevelei, így akár tovább feldíszítve maradhat és kevesebbet kell takarítani miatta.

Tavaly ezek a karácsonyfa alternatívák vitték a prímet, de idén is találtam pár olyan nagyon jó ötletet, hogy azon gondolkoztam, nem mint a nappalink dísze, de a lakás más pontjára elhelyeznék egyet, mert olyan nagyon jól néznek ki. Nézzétek csak? Nektek melyik tetszik a legjobban?

Nekem ez lett a kedvencem, más gömböket használnék, de maga az ötlet olyan nagyon jó, és praktikus is, mert úgy gondolom, hogy a nagy keretet az ünnepek után lehetne másra is használni, mondjuk egy nagy tükröt tenni bele, amit karácsonykor lefednék egy anyaggal, amire kampókat varrnék. Így a díszeket minden évben csak felaggatnánk rá, és az ünnepek után elcsomagolható. karacsonyfa-alternativa

A többi fenyő mentes “karácsonyfa” is ötletes, igaz?

alternatív-fa-karacsonyra alternativ-karacsonyfa fa-karacsonyfa karacsonyfa-forma karacsonyfa-helyett karacsonyfa-letrabol karacsonyfa-utanzat papir-karacsonyfa

képek forrása

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply