A jövő évi jókívánságaim mellé, hoztam nektek egy nagyon finom sangria receptet is, amit elkészíthettek cukormentesen – már amennyire lehet- hogy ezzel búcsúztassuk az óévet és várjuk nagy lelkesedéssel 2015-öt.
A szilveszteri bólék és sangriák sokszor nagyon hizlalnak, mert tele van alkohollal, cukros üdítőkkel, és még extra cukor is mindig kerül bele. Ha szereted a sangriát, készíts egyet otthon idén, ha nem nálad lesz a szilveszteri házibuli, akkor vigyél magaddal egy nagy adaggal, és biztosan tudod, mit iszol. A szilveszteri bólé így sem lesz egy energia mentes ital, mert az alkohol és a gyümölcscukor ugyanúgy meg lesz benne – így például cukorbetegeknek nem ajánlott, vagy bele kell számolni a napi kvótába-, viszont amit lehet, lecserélünk benne. A vörösbor legyen száraz, édesíts édesítővel és nincs más dolgod, mint hogy önfeledten köszöntsd az újévet.
1 nagy narancs egészben felszeletelve
1 nagy alma felkockázva
1 nagy körte felkockázva
1 gránátalmának a magja
2 fahéj rúd
2 vanília rúd
1 ½ üveg száraz vörösbor
1 ½ bögre gránátalma lé + ½ bögre szénsavas víz
½ bögre brandy
½ bögre por édesítő vagy több, ha édesebben szereted
1 evőkanál vanília aroma
Tedd a gyümölcsöket, a fahéjat egy nagy üveg tál vagy egy jó nagy kancsó aljába. A vanília rudak belsejét kapard ki – ezt használd fel a szilveszteri sütihez, de ha nincs vanília rudad, akkor használj kicsit többet a vanília aromából- és a héjat is add hozzá a sangria mixhez. Öntsd fel a borral, a brandyvel, a gránátalma lével, és a vízzel, majd add hozzá az édesítőt és a vaníliát. Egy nagy kanál segítségével jó alaposan forgasd át, hogy teljesen elkeveredjen minden, és tedd hűtőbe minimum 1 órára. Mikor kész, kóstold meg, hogy elég édes-e.
Szervírozd szép üvegpoharakban. Tegyél az aljára a gyümölcsökből, majd mehet rá egy kis adag jég, és végül öntsd, vagy merd rá a sangriát, és már koccinthattok is.
No Comments