0
Diétás főételek

Kecskesajtos, karamellízalt hagymás quiche diétásan

2017. April 22. Saturday

Nagyon szeretem a kecskesajtos kosárkákat, lila hagyma lekvárral, úgyhogy gondoltam megcsinálom vendégváró helyett, ebédes verzióra, quiche alapra helyezve. Ráadásul, ha van már a hűtőben előre elkészített lila hagyma lekvár, az elkészítése sem tart sokáig.

A lilahagyma lekvár cukormentes, az alap szénhidrát csökkentett. A kecskesajt zsírtartalmával lehet vitatkozni, de ennyi bele fér szerintem,úgysem esszük minden nap.

Online étrend, receptek és tanácsadás fogyáshoz, életmód váltáshoz

Diétás quiche tészta

150 gramm ch. csökkentett liszt (100 gr diawellness süteményliszt  koncentrátumot kevertem 50 gr fehér liszttel, így kissé nehéz volt nyújtani, mert törni és morzsálódni próbált a tészta, de 2 sütőpapír között simán ment. )

1 tojás sárgája

120 gramm light margarin – növényi, nem hidrogénezett, tehát laktózmentes, és zsírszegény is

kis só, kb 1 teáskanálnyi

Diétás quiche töltelék

Fél bögrényi lilahagyma lekvár – házi , cukormentes

100-150 gramm kecskesajt

1 kis bögre erős ízű reszelt sajt –  én “vintage” sajtot használtam, aminek sokkal erősebb íze van

4 tojás

3 dl tej / laktózmentes tej

só, bors, szerecsendió(1 kk.)

A tésztát gyúrd össze, lisztezett deszkán nyújtsd ki kb fél centi vastagra- két sütőpapír között nem törik), majd kivajazott, lisztezett formába tedd bele, és egyengesd el. Én gyümölcstorta formát használtam. Miután a formába tetted szurkáld meg az alját villával, tegyél bele egy sütőpapírt, önts rá lencsét/babot/kávébabot, hogy ne puklisodjon fel, és tedd a 175 fokon előmelegített sütőbe kb 10-12percre.

 

 

Amíg készül az alap, a tojáskat kézi/gépi habverővel a tejjel keverd el, fűszerezd, majd keverd el benne a reszelt sajtot. Amikor az alap már félig megsült, vedd ki a formából a babot és a papírt és öntsd bele a mixet, tedd be sülni kb 15 percre, amíg a teteje keményedni nem kezd. Én ilyenkor kanalaztam rá a lilahagymát, és tettem rá a felkarikázott kecskesajtot, gondoltam így jobb lesz, ha nem süllyed el benne annyira. Tedd vissza további 20 percre, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Hidegen, melegen is tökéletes, és laktató.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply reqcka 2017. April 24. Monday at 15:08

    Hmm, lilahagyma lekvár. Azt hogy kell készíteni, dinsztelni amíg meg nem fonnyad? Mivel van tartósítva? Jól hangzik.. A kecskesajttal amúgy is megfogtál, az jöhet bármivel 🙂
    Ilyen Halloumit keresek, egyszer kaptam egy csomaggal ajándékba, sülve, rásütve a tetejére valaminek vagy csak melegszendvicsnek nagyon finom! http://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Goeroeg-tejtermeklexikon
    Csak nem találok..

  • Leave a Reply