A bejgli elengedhetetlen a karácsonyi sütemény listáról. Annyira finom a sok töltelékével, a puha tésztájával, és főként azért is, mert általában csak karácsonykor sütjük, hogy képtelenség leállni vele az első szeletnél. Főleg ha 4 ízben is készítünk bejglit.
Készítsd el diétásan, cukormentesen az idei karácsonyi diós, mákos bejglit, hogy büntetlenül élvezhesd a finom karácsonyi ízeket.
A fehér lisztet cseréld le szénhidrátcsökkentettre, így akár felére is csökkentheted a tészta szénhidrát tartalmát. A bejgliben azonban a leghizlalóbb mégis a töltelék, hiszen úgy finom, ha jó sok van benne, és akkor jó, ha fele-fele arányban keverjük a cukorral. Idén keverd a tölteléket természetes, energiamentes por állapotú természetes édesítőszerrel.
Te milyen bejgliket készítesz? Diósat? Mákosat? Próbáltad már a gesztenyés és kakaós bejglit? A gesztenyével a tél ízét varázsolhatod az asztalra, míg a kakaós mindenki kedvence lehet, hiszen van aki a mákot, diót nem szereti, de nekik sem kell lemondani a bejgliről.
Ez a tészta nem csak azért különleges, mert szénhidrát csökkentett liszttel készül és ez által nem csak diétázók, de még cukorbetegek, az alakjukra figyelők is beilleszthetik étrendjükbe. Ez a bejgli tészta akár két hétig is puha marad! Természetesen miután kihűlt érdemes becsomagolni folpackba a bejgli rudakat.
Hozzávalók (4 rúd beiglihez)
0,5 kiló szénhidrátcsökkentett liszt
25 deka light margarin
2 tojás + 1 a kenéshez
Kávés kanál só
3 evőkanál cukornak megfelelő természetes édesítő (stevia, nyírfacukor)
1 friss élesztő + pici tej + cukor (az élesztő futtatásához használt pici cukor nem okozhat problémát)
A tészta elkészítését itt olvashatod: Diétás bejgli recept
A titok a bejgli készítésnél
A megfelelő recept elengedhetetlen, hogy a bejgli tényleg élvezhető legyen, és ne száradjon ki 1 nap után.
Figyeljünk a sütés előtti teendőkre, így a bejgli nem reped szét és nem folyik ki a töltelék. Ezért használjunk megfelelő méretű tepsit, amibe éppen pont bele férnek a bejglik, mert fontos, hogy szorosan egymás mellé helyezzük őket, így nem tudnak oldalra elterülni és kifolyni sütés közben. Ha feltekerésnél, a két szélén a tésztát ráhajtjuk a töltelékre, akkor a végein sem fog a töltelékünk „megszökni”.
Érdemes a tepsiben, tojássárgájával megkent tésztát pihentetni jó hűvös helyen. Majd sütés előtt szurkáljuk meg a tetejét egy villával és megfelelő hőmérsékleten süssük.
No Comments