0
Karácsony Otthon

Karácsonyi tervező 2017 – nyomtatható!

2017. November 12. Sunday

Olyan jól sikerült ismét halogatnom, hogy csak most hozom az idei tervezőt. Épp a gyerekek habtapi szőnyegén ülök, az elektromos bébi hinta zakatol, Flóra bírja így vagy 10 percig, úgyhogy igyekeznem kell.

Stresszmentes karácsony egyik alapja, hogy szervezz jól, és ne vállald túl magad. Én ezt most olyan szintre fejlesztem, hogy ennek a további szövegnek nagy részét kimásolom a tavalyi cikkemből 😀

Nekem idén nagyon kevés tervezett program, és minél rövidebb teendő lista a cél.

Ha valaki tényleg elolvassa, akkor dokumentálom, hogy természetesen nem sikerült befejeznem semmit, 10 perc nyugis babahinta nem jött össze. Pedig fejlődünk már, egyre többet van el a kisasszony nem kézben. Tekintve ezt a tényt, én tényleg redukálom a terveket idén. Amire jut idő jut, amire nem, arra meg nem.

Hóhó, új tűzhelyet kaptunk, úgyhogy mikor a csere zajlott az alatta/mellette/mögötte lévő részt szépen kitakarítottam, ez felér egy karácsonyi nagytakarítással? 😀

Egyébként már nem is értem annyira ennek a lényegét, mármint miért pont akkorra kell időzítenünk, vagy miért pont ez a jelző kell? Takarítani így is úgyis kell. No, de mindegy is, szerintem ami olyan nagy, hosszan tartó dolog, és úgy érzed kell – ablak pucolás, szekrények tetejének lemosása…- azt csináld meg novemberben, amire nem jut idő hagyd. A többit meg úgyis kell minden nap, minden héten. De amikor elkezded a ház karácsonyi díszbe való felöltöztetését, akkor is remek lehetőség nyílik, egy általános lomtalanításra például.

 

karacsonyi-tervezo-banner

Kattints a képre/linkre és töltsd le a karácsonyi tervezőt

 

Töltsd le a tervezőt, írd meg a karácsonyra tervezett menüt, süteménylistát, szedd egy kupacba kinek milyen ajándékot szeretnél venni, hol érdemes megnézni, kinek küldesz képeslapot, milyen programokra szeretnétek családilag, egyénileg elmenni. Ha mindez egy helyen van egyszerűbb. A naptárban a karácsonyi nagytakarításnak is keretet szabhatsz, és legalább látni fogod, hogy esetleg túlvállalod e magad, vagy sem.

Ha azt érzed feszített a tempó, kezdd el szelektálni a dolgokat. Kevesebb program is elég, nem biztos, hogy annyi fajta sütemény kell, és egy-két pucolatlan ablaktól még a Jézuska ugyanúgy hozhat ajándékot.

Az ajándéklistát, ha előre megírod, egy finom tea/kávé mellett végig gondolod, hogy hova érdemes menni, hol lehet szerinted beszerezni amit szeretnél, vagy utána nézel neten, esetleg meg is rendeled, sok felesleges körtől szabadulsz meg, ami valljuk be csomagokkal, szélsőséges időjárással, nagy tömeg közepette nem is baj.

A képeslapokat már akár most is megveheted, megírhatod, megcímezheted, nem kell az utolsó utáni napra hagyni.

Saját készítésű ajándékoknak, díszeknek is már novemberben érdemes neki látni, akkor biztosan mindent be tudsz szerezni, és nem kell kapkodnod.

Legyen szép ez a karácsony is!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply