Churros , a spanyol fánk

Churros , a spanyol fánk

Még sosem ettem igazi, helyi churrost Spanyolországban, így nem tudom megmondani, hogy 100%-osan hasonló-e az íze, viszont elkészítettem egy recept alapján, rendesen cukrosan, lisztesen, majd ugyanezt szénhidrát csökkentett, cukormentes változatban is. A kettő nagyon hasonló lett, és isteni finom, úgyhogy próbáljátok ki. Mivel olajban sül, így garantált a fél napos szellőztetés, de megéri.

Diétás churros recept

2,5 dl víz

80 gramm light margarin

1/2 tk só

1ek. nyírfacukor

160 gramm ch.csökkentett liszt (50-50%ban kevertem dia-wellness szénhidrát csökkentett lisztet bl55 liszttel)

1 kávéskanál vanília aroma

2 tojás

csillagcsöves habzsák

Egy lábas

Fahéjas  nyírfacukor/bármilyen kedvelt cukorhelyettesítő

A vizet a vajjal,sóval,cukorral egy edényben felforraljuk – én sózott light margarint használtam, így extra sót már nem tettem bele, így ellenőrizzétek a csomagolást ti is, nehogy túl sós legyen a végeredmény. A felforrt vízhez hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal keverni kezdjük, kb 2 percig tart amíg a massza el nem válik az edény falától és szépen össze nem áll. Ez egyfajta égetett tészta lesz. Amikor ezzel kész vagyunk hagyjuk hűlni 5 percig majd egyesével belekeverjük a tojásokat is.  Egy csillagcsöves habzsákba töltjük és előmelegített, forró olajba kezdjük nyomkodni a churrosokat. Kb 10 centis rudacskákat készítünk, és aranybarnára sütjük őket. Ha szükséges át fordítjuk, hogy mindkét fele szépen megsüljön. Amikor kész, egy papírtörlős papírra kivesszük, picit leitatjuk, és még melegen bele  forgatjuk a fahéjas “cukorba”.

Fotózni sem olyan nehéz, ha ilyen segítségem van, igaz?

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers