Még sosem ettem igazi, helyi churrost Spanyolországban, így nem tudom megmondani, hogy 100%-osan hasonló-e az íze, viszont elkészítettem egy recept alapján, rendesen cukrosan, lisztesen, majd ugyanezt szénhidrát csökkentett, cukormentes változatban is. A kettő nagyon hasonló lett, és isteni finom, úgyhogy próbáljátok ki. Mivel olajban sül, így garantált a fél napos szellőztetés, de megéri.
Diétás churros recept
2,5 dl víz
80 gramm light margarin
1/2 tk só
1ek. nyírfacukor
160 gramm ch.csökkentett liszt (50-50%ban kevertem dia-wellness szénhidrát csökkentett lisztet bl55 liszttel)
1 kávéskanál vanília aroma
2 tojás
csillagcsöves habzsák
Egy lábas
Fahéjas nyírfacukor/bármilyen kedvelt cukorhelyettesítő
A vizet a vajjal,sóval,cukorral egy edényben felforraljuk – én sózott light margarint használtam, így extra sót már nem tettem bele, így ellenőrizzétek a csomagolást ti is, nehogy túl sós legyen a végeredmény. A felforrt vízhez hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal keverni kezdjük, kb 2 percig tart amíg a massza el nem válik az edény falától és szépen össze nem áll. Ez egyfajta égetett tészta lesz. Amikor ezzel kész vagyunk hagyjuk hűlni 5 percig majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. Egy csillagcsöves habzsákba töltjük és előmelegített, forró olajba kezdjük nyomkodni a churrosokat. Kb 10 centis rudacskákat készítünk, és aranybarnára sütjük őket. Ha szükséges át fordítjuk, hogy mindkét fele szépen megsüljön. Amikor kész, egy papírtörlős papírra kivesszük, picit leitatjuk, és még melegen bele forgatjuk a fahéjas “cukorba”.
Fotózni sem olyan nehéz, ha ilyen segítségem van, igaz?
No Comments