Pinteresten láttam a cukorpálca kekszekről képet és olyan cukik voltak, gondoltam kipróbálom. Kicsit pepecselős, de gyerekekkel együtt is készíthető, hiszen milyen izgalmas kukacokat sodorni úgy,mint a gyurmából, csak ezt sütés után meg is lehet enni. Természetesen cukor helyett természetes édesítővel készült, a lisztet szénhidrát csökkentett, rostban gazdag lisztre cseréltem, és mivel vaj helyett margarin kerül a kekszbe így tejmentes is.
Cukorpálca keksz recept
230 gramm light margarin
350gramm ch. csökkentett liszt
(50% dia-wellness sütemény liszt koncentrátum+50% sima liszt)
1 bögre természetes por állagú édesítő
2 tojás sárgája
1 csipet só, 1 tk. vanília aroma
1/2 tk. mandula aroma
1/2 teaskanál piros étel festék
A margarint és a cukrot keverd habosra kézi habverővel, majd add hozzá a tojássárgáját egyesével. Utána jöhetnek bele az aromák, és végül apránként adagolva a liszt, majd válaszd két felé a tésztát és az egyik felébe gyúrd bele az ételfestéket. Miután jól össze gyúrtad (akár kézzel is) dió méretű golyókból sodorj a kezeddel két “gilisztát”, ahogy nálunk hívják a gyerekek. Ezt csavard össze és formázz belőle kis pálcát, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 fokon kb 10 percig.
Nagyon cukik lettek a kis pálcák, biztosan el is áll dobozban napokig, de mi ezt nem tudtuk kipróbálni, mert nagyon hamar elfogyott.
1 Comment
A Cukor pálca kekszek jól sikerültek a gyerekek annyira imádták, hogy mire haza értem csak a morzsákat találtam na meg 1-2 darabot amit félretettek nekem. 🙂
Sütünk máskor is!