Amikor elkezdtem lecserélni a krumpli köreteket, nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű dolgom lesz. Kezdetben készítettem salátákat, párolt zöldségeket, grillezett zöldségeket, savanyúságokat, de voltak olyan ételek amiket én megettem párolt zöldséggel is, viszont a férjem már nem volt oda érte. A krumpli pürét ki ne szeretné, könnyű elkészíteni, finom, és laktató viszont egyáltalán nem diétás köret. Ekkor jött az ötlet, hogy miért ne próbálnánk ki a répa pürét? Kicsit felturbózva olyan finom, hogy már a párom is ezt kéri, amikor a “mi legyen a köret?” kérdés felmerül.
Répapürét én képes vagyok bármivel fogyasztani, amit régen krumplipürével, vagy bármilyen sült, főtt burgonyával ettem, azt most már valamilyen másfajta zöldségpürével fogyasztom. A répa kevesebb kalóriát tartalmaz, és keményítő helyett sok rostot, A-vitaminban gazdag – tudod minden sárga és piros zöldség jó A-vitamin forrás.
Egyébként úgy elszoktam a krumplis ételektől, hogy ha nagy ritkán vendégségben krumplipüré köret van, akkor nagyon kevéstől úgy tele leszek, hogy egyáltalán nem jó érzés, mintha megülné a gyomromat.
3-4 sárgarépa
1 fehérrépa
1 tk light margarin (el is hagyható, mert így is krémes lesz)
só, bors, tárkony
A répát, fehérrépát pucold meg, és kockázd, karikázd fel, majd párold meg. Jobban szeretem párolni, mint főzni, sokkal jobban megmarad az íze, és nem lesz olyan vizes a püré utána. Miután megpuhult a répa öntsd egy edénybe, sózd és borsozd meg egy picit, és adj hozzá 1-2 csipet szárított tárkonyt – ha nem szereted a tárkonyt ki is hagyhatod. Botturmixxal vagy krumplinyomóval pürésítsd. Ha úgy gondolod adj hozzá egy teáskanálnyi margarint is, az íze kedvéért.
A tárkonyos répapüré nagyon finom köret bármilyen húsos étel mellé, igazán remek diétás köret.
2 Comments
Ha annyira diétásan és egészségesen táplálkozol, tudhatnád hogy a light dolgok csöppet sem jók, a margarin meg pláne nem.
Ez kedvesebben is megfogalmazható. Segítő szándékkal.
A recept nagyon ínycsiklandóan hangzik! 🙂 Ma este kipróbálom! 🙂