A baba piskóta a mellett, hogy a babák kedvence és tea mellé nagyon finom, számos sütemény alapját adja. Díszíthetünk vele, rétegezhetjük, és kedvenc, jól ismert tiramisunak is ez az alapja. Mitől is olyan finom a babapiskóta? Gyakorlatilag semmi extra alapanyagot nem tartalmaz, majdnem piskóta, de nincs benne sütőpor. Az állagát a szétválasztott tojásoknak köszönheti, a felvert tojás habja adja a megfelelő textúrát. Elkészíteni nagyon egyszerű, viszont mivel az eredeti babapiskóta alapja a tojások mellett a cukor és a liszt, így az egészséges életmódot követők le mondhatnak a boltiról. Bár babapiskótának hívják, és az anyukák előszeretettel vásárolják a piciknek, mégis rengeteg cukrot tartalmaz, ráadásul jó pár éve a natúr babapiskóta mellett megjelent a cukrozott tetejű. Nem hiszem, hogy az éppen első fogacskáikat „növesztő” piciknek a legjobb dolog egy fogakat rontó cukros édesség.
A jó hír, hogy ha te is azok táborát erősíted, akik szeretnének egészségesen étkezni, sütni-főzni és nem sajnálják azt a pici extra időt, amit a konyhában kell ezért tölteni, a reform babapiskótát is el lehet készíteni cukormentesen.
Először is leszögezném, ha sütihez készíted, rögtön dupla adagot keverj be, mert a fele adagnak menet közben mindig lába kél a konyhában.
Diétás babapiskóta hozzávalói
6 ek. Természetes porédesítő
1 tk. Vanília aroma
1 ek. Búzasikér
3ek. szénhidrátcsökkentett liszt – én dia-wellness sütőlisztet használtam
A tojásokat válaszd szét. A tojássárgáját keverd össze a természetes édesítővel, a vanília aromával. A tojásfehérjéből verj kemény habot. A tojássárgájához adagold hozzá az összekevert búzasikér és liszt mixet. A szénhidrát csökkentett lisztek különbözőek, és a keverési arányoktól függően némelyikből kevesebb is elegendő, ezt látni fogod, amikor adagolod a tojássárgájához, annyit adj hozzá, hogy a masszához még hozzá tudd keverni a tojás fehérje mixet. A felvert tojás fehérjét óvatosan forgasd bele a masszába, majd töltsd nyomó zsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj babapiskóta formákat.
180 fokon előmelegített sütőben süsd 4-5 percig a diétás babapiskótát, majd vedd vissza a hőfokot 150 fokra, hogy inkább száradjon, mint égjen.
4 Comments
Sziasztok!
El nem tudom kepzelni, hogy csinaljatok a babapiskotat.
Masodjara keszitem. Eloszor nem hasznaltam buzasikert, mivel nem vot itthon; borzaszto lett az allaga, lapos, tiramisuban elazott es ragos.
Most mar van benne buzasiker, epp most toltam a sutobe, de hiaba nyomom en ki a zsakbol, osszefolyik az osszes, abszolut nem lesz magas, szerintem ugyanolyan rossz lett mint az elmult alkalommal. 🙁
Szia. A buzasikert nem lehet helyettesiteni valami massal? Nincs olyanom,meg nem is hasznaltam soha bar tervben van,hogy rendelek Magyarorszagrol..Koszonnom szepen 🙂
Szia! El is hagyhatod a búzasikért. Valójában a búzasikér a búzafehérje, amit azért jó hozzáadni ezekhez a sütikhez, mert segíti, hogy ezeknél a szénhidrát csökkentett liszteknél – magas a rost tartalom- a süti könnyebben fel tudjon jönni, meg tudjon kelni.., de el is lehet hagyni.
[…] Diétás babapiskóta elkészítése itt. […]