0
Diétás sütik, édesség Karácsony

Karácsonyos gyümölcs nasik

2020. December 6. Sunday

 

Hoztam néhány ötletet, amivel feldobhatjátok a gyümölcsevést az ünnepekre. Nálunk a gyerekeknek nagyon tetszett, mutatósak, egy gyümölcstálra is akár.

Epret, banánt, szőlőt, kivit használtam.

A banánokat egy félbe vágott citrommal picit körbe “kentem”, hogy ne barnuljon olyan gyorsan, de érdemes tálalás előtt elkészíteni, nem állni hagyni sokáig.

 

Cukorpálca banánból és eperből

Nincs más dolgod, mint banánt, és epret felkarikázni és a tányérra helyezni cukorpálca formában. Figyelj rá hogy néhány szeletet ferdén vágj el, ezek kerülnek majd a “kanyarba”.

 

 

Banán Mikulás

Banán és eper mellett a sapka bojtnak pillecukrot használtam, szemek és szájnak pedig az innen-onnan megmaradt díszítő elemekből keresgéltem.

 

 

Eper Mikulások

Nagyon  egyszerű nasi a gyerekeknek, felnőtteknek, mókás és ünnepi. Kipróbáltam kétféle verziót. Az egyiknél a mikulásokat krémsajttal töltöttem meg, a másiknál tejszínhabbal. CSak ketté kell vágni az epreket, Közé kell nyomni némi krémsajtot/tejszínhabot és bármivel lehet neki szemet csinálni.

A krémsajtos verziónál a krémsajtot nyírfacukorral és vanília aromával kevertem össze, a másiknál jó kemény növényi tejszínhabot használtam. A krémsajtos verzió nem ízlett a gyerekeknek, ők inkább a tejszíneset választották.

 

 

Grincs mikulás

Kislányom nevezte így, hiszen zöld a feje. Fogpiszkálóra szúrtam fel az elemeket, pillecukor lett itt is a sapka bojt, de ez el is hagyható. Nálunk nem okozott gondot a fogpiszkáló, de vigyázz, tudod, szúrhat.

 

 

Kivi  karácsonyfa

Hámozd meg a kivit, szeleteld fel és pakold egy tálcára fenyő formában, majd díszítsd fel bármilyen gyümölccsel, én épp kék szőlőt használtam. Mindenki azt és annyit vesz, amennyit szeretne. Nálunk a gyerekek nem szeretik a kivit, hihetetlen. Imádtam mikor kaptunk kivit gyerekkoromban, vagy amikor a gyümölcstortán kivi volt. Gondoltam hátha viccesen tálalva kedvet kapnak. Tetszett nekik nagyon, de nem kóstolták meg ismét.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply