Nagy melegben is tökéletes és tápláló a mediterrán, csirkés couscous saláta, mert hidegen is isteni, de ha szeretnéd, melegen is eheted.
Elkészítése nagyon gyors, a kuszkusznak köszönhetően értékes szénhidrátokkal tölt fel, így nem leszel éhes 1 óra múlva.
Mediterrán couscous
1 bögre kész couscous – így készíthetsz profin, percek alatt kuszkuszt
1 natúr sült csirkemell – lehet fűszeres is
pár szem olajbogyó
pár darab aszalt paradicsom
¼-ed lilahagyma
kukorica
fél pritamin pprika
só, bors, bazsalikom
paradicsomos pesto – vagy paradicsom-mascarpone szósz
A kész couscoust tedd egy tálba, vágd apróra a hagymát és a paprikát is, karikázd fel az olajbogyót, csepegtess le tetszőleges mennyiségű kukoricát, az aszalt paradicsomot is szeleteld fel. keverd össze az egészet, adj hozzá kb. 2 evőkanálnyi pestot, és a fűszereket és keverd el alaposan. Ha szereted csípősen, akkor chili szószt is keverhetsz bele, vagy apríts fel egy kis chili paprikát.
Pesto helyett bármilyen házi paradicsom szósszal elkészíthető, és gyakorlatilag a hozzávalóknak csak az ízlés szab határt.
Általában akkor készítem ezt a salátát, ha megmarad egy kis sült-főtt-grillezett csirke előző napról. Gyorsan kész van, nagyon finom, és hidegen, melegen is tökéletes.
No Comments