0
Diétás főételek

Karfiol pizza – legdiétásabb hamis pizza

2014. February 9. Sunday

karfiol-teszta-pizzaMiért hívom hamisnak? Mert már-már szemtelenül semmi köze sincs a pizzához a karfiol pizzának, mégis nyugodtan fogyaszthatjuk helyette ugyanolyan élvezettel, azt leszámítva, hogy a fenekünk mérete maximum csökkenni fog, de nőni semmiképp. Ezt figyelembe véve lehet a hamis jelzőt le is kellene venni, hogy jobban terjedjen az éterben, és ha teheted te is oszd meg, készítsd el. A junk food-ok, a gyors ételek világa lejárt, és ugyanannyi munkával mintha pizza tésztát dagasztanál, készítheted el az alapot, sőt még csak lisztet sem kell venni, kelesztési idő sincs. A mellett, hogy a cukorbetegeket megörvendezteti a jó hír, a glutén érzékenyek is elő vehetik a pizza sütő lapot, a diétázókról nem is beszélve. Aki szeretné az egészséges étkezését változatossá tenni, szénhidrát csökkentett üzemmódban éli hétköznapjait, nyugodtan rohanhat is karfiolért a boltba.

dietas-pizza-karfiol

Karfiol pizza recept

1 fej karfiol, vagy fagyasztott karfiol – kb fél kiló

1 tojás

1,5 bögre reszelt light mozzarella

Fél bögre parmezán, de lehet más kedvelt sajt is

Só, bors

Bazsalikom, oregano, és ízlés szerint kakukkfű, kicsi fokhagyma – kinek mi tetszik

 

A karfiolt darabold fel, mosd meg jó alaposan, majd tedd aprítógépbe, ne legyen túl morzsás, maradjon picit darabos. Pár perc alatt párold puhára, mikróban is pár perc alatt magas hőfokon megpuhul. Ez után sózd meg a karfiolt és érdemes egy tiszta –nem szöszölős- konyharuhára önteni a mixet, a négy sarkát összefogni és ennek a segítségével kinyomkodni a karfiolt.

Miután ezzel meg vagyunk, a karfiolt ügyesen juttasd vissza az edénybe, keverd el a sajttal – hagyj ki fél bögrével- és a fűszerekkel, legvégül a tojással. Majd sütőpapíron terítsd szét, vékony tésztát fogsz kapni. tedd be 180 fokon előmelegített sütőbe, és hagyd sülni kb 15 percig – nekem 20 perc is kellett-, vagy amíg a széle barnulni nem kezd. Majd vedd ki és az időközben előkészített feltétet –paradicsomszósz, zöldségek, csirke, sonka, sajt – tedd rá és told vissza a sütőbe további 10 percre.

lisztmentes-pizza

Diétázóknak megjegyzem, hogy azért a sajt zsírosságát nem árt figyelni, bár ch csökkentett, a sok sajt miatt túlzásba vihetjük a zsírfogyasztást, ami szintén nem jó. Próbálj meg light sajtot és kevesebbet használni.

dietas-karfiol-pizza

Szánom, bánom, de nem készítettem szép képet a diétás karfiol pizzámról, mert nem foglalkoztam a formázással. Ami igazán érdekelt, hogy milyen lesz a „tészta”, megsül, ki lehet szedni majd a tepsiből, finom lesz, nem túl karfiol ízű? Tapasztalatom, hogy jól meg kell sütni és akkor nagyon finom! Jó hidegen is, és ha sütsz egy második adagot a férjednek, akkor ne is álmodj róla, hogy le tudod fotózni, mert csak a nyammogásra tudsz majd koncentrálni. Valami nagyon egyszerűre és húsmentesre vágytam, így egy kis lila hagyma, paprika, főtt tojás és mozzarella került az isteni karfiol pizzára

A karfiol pizza nekünk nagyon ízlett, természetesen más, mintha egy sima lisztes tésztájú pizzát választanál. Azok, akik teljesen elzárkóznak a nem megszokott ízektől – még a csirkét sem hajlandóak megenni panír nélkül, őket inkább szénhidrát csökkentett, diétás pizzával lepjük meg.

 

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Elisz 2016. November 24. Thursday at 14:39

    szerintem is fini és brutálisan laktat 🙂

  • Reply Andika 2016. April 16. Saturday at 01:23

    Elkeszitettem ezt a pizza tesztat tegnap este.
    Kb 20 percig sutotem szepen megprirult, utanna kivettem tettem ra paradicsomszoszt pepperoni szalamit es mozzarellat. Igy a feltettel viszaraktam a sutobe meg 5 percre.
    Ketogen dietazom szoval en nem foglalkoztam a sajt zsirossagaval de mindenkepp ajanlom kicsit kemenyebb sajtbol kesziteni mert a lagy sajt nagyon folyossa teheti a tesztat.
    En nem nyomkodtam ki konyharuhaba csak betettem a mikroba 7 percre megvartam mig kihult utanna hozzaraktam a tobbi hozzavalot es beraktam sulni.
    Nagyon finom lett, sokkal jobb volt, mint amire szamitottam.
    Vacsoranal meg a gyermekeim es kertek belole es nekik is izlett meglepo modon.
    Csak ajanlani tudom

  • Reply Karfiol pizza | Parfé Gasztroblog 2015. November 15. Sunday at 22:02

    […] Régóta tervezem, hogy kipróbálom ezt a pizza hamisítványt, mert csábítóan alacsony a szénhidráttartalma a lisztes társával szemben, ami férjemnek ugye nem mindegy. Ajánlott cukorbetegeknek, diétázóknak sőt gluténérzékenyeknek is. A recept innen. […]

  • Reply Diétás karfiol fánk pogácsa recept 2014. February 15. Saturday at 04:47

    […] karfiol pizza sikere után felbuzdulva, keresgéltem a karfiolos receptek után, és valóban van „élet” a […]

  • Leave a Reply