0
Szépség és Wellness

6 tipp, hogy másnap frissen ébredj

2011. September 9. Friday

Aludni szeretnél éjszaka, de mindig felébredsz? Pár óraalvás után képtelen vagy vissza aludni? Esetleg elaludni sem tudsz, és ha nagy nehezen sikerül mindenre felriadsz? Másnap pedig nyúzott vagy és nehezen megy a munka? Próbáld ki a következő tippeket, és álmodj egy jót. Azonban ha mindezek sem segítenek, mindenképpen fordulj szakemberhez. A pihenésed és az egészséged múlhat rajta.

Az előző cikkben megnéztük, mik okozhatnak problémát a táplálkozásban, a hálószobában, az időrendben, amik befolyásolják a nyugodt alvást. A koffein, az ágy, a szoba, az időbeosztás hatásait vizsgáltuk.

Most pedig jöjjön néhány tipp, amiknek köszönhetően megoldást találhatunk a problémára.

Rituálék a lefekvés előtt

Kapcsoljuk ki az elektroszmogot okozó készülékeket,szellőztessünk ki, bújjunk az ágyba és olvassunk valami kellemes, laza történetet, semmiképpen sem horror sztorit. Ez kellőképpen elfárasztja a szemet és az elmét. Mindezt úgy tegyük, hogy szűrt fény legyen a szobában. Érdemes már lefekvés előtt a lakásban a kis éjjeli lámpákat használni, hogy a fény is picit álmosító legyen.

Különböző illóolajok

Vegyünk egy forró, levendulás fürdőt. Ez segít megnyugodni és a forró víz ellazítja az izmokat, hallgassunk közben meditatív zenét észárjuk ki a külvilágot, illetve a nap folyamán keletkezett problémákat próbáljuk meg törölni az elménkből. Másnap sokkal hatékonyabban találunk rájuk megoldást, ha kipihenten ébredünk.

Illóolajat párologtathatunk a hálószobában is, persze ne vigyük túlzásba, ne csináljunk egy nagy illatfelhőt az alvótérből. Elég lehet az is, ha pár csepp olajat teszünk az éjjeliszekrényen található párologtatóedénybe és nem gyújtunk alatta gyertyát.

Gyógyteák

A kamillatea, a citromfű, a cickafark mind segítik a nyugodt alvás. Lefekvés előtt és a délutáni órákban válasszunk ezek közül. felejtsük el a fekete és zöld teákat, a csalánteát és az egyéb anyagcsere fokozókészítményeket.

Alkoholfogyasztás

Bár sokak szerint az alkohol bódít, néha álmosít, de ez csak a látszat. Bár lehet, hogy elalszunk, de az alvás minősége romlik, ezért van az, hogy másnaposan az ember hiába aludt 10 órát, mégis csak nagyon fáradt és nyomott.

Homeopátiás segítség

Nem tanácsos rögtön altatókhoz nyúlni, ha nem tudunk aludni,ma már rengeteg homeopátiás, természetes szer létezik, tabletta, folyadékformájában, ami segít elaludni. Kérjük ki orvosunk véleményét ezekkel kapcsolatban.

Meditáció, jóga

Mindenki más, másképp reagálunk a mozgásra. Az aktívtestmozgás lefáraszt, de fel is pörget egyben, így 2 órával lefekvés mindenképpen be kell fejezni. Lehet azonban, hogy ez az idő is kevés ahhoz,hogy megnyugodjon a szervezet és felkészüljön az alvásra. Ez esetben próbáljuk meg a mozgást a reggeli, délelőtti, kora délutáni órákra tenni, és este próbáljuk ki a meditációt vagy a jógát, amik segítenek megszabadulni a napi stressztől.

Szállásfoglalás, autóbérlés, repülőjegy, hajósutak kedvező áron.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply