0
Karácsony Otthon

Karácsonyi dekoráció a házban

2011. December 9. Friday
Ahogy közeledik a Karácsony,az ablakokban felgyúlnak a fények, megjelennek az első ajtódíszek, az első girland a korláton, és szép lassan felöltözik ünnepi ruhájába a lakás. Lassan a3. gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún, és már csak alig 2 hét és megérkezik a Jézuska.

A karácsonyi dekorációkkal megteremthetjük már jó előre az ünnepi hangulatot, a megszokott pörgő családi élet picit lassulhat,több időnk jut a másikra, és remek időtöltés, amikor a gyerekek és a szülők,vagy éppen a párok együtt készítik a díszeket. A dekorálásnak pont az lenne alényege, hogy ilyenkor még több időt töltsünk közösen, ezért az együtt alkotott ajtódísz, karácsonyfadísz, fali,asztali dekoráció nemcsak hogy olcsóbb, ha otthon készül, de eszmei értéke felbecsülhetetlenné teszi.

Narancs és fahéj

A kihagyhatatlan páros, nemcsak remek időtöltést nyújt, de illatával ünnepi hangulatot csempész a lakásba, nem mellesleg dísznek is tökéletes, és nincs szükséged másra, mint egy kis szegfűszegre, és narancsra.

Süti dekoráció

A mézeskalács bizony nem csak a vendégek kedvence. Kreatív asztali és karácsonyfa dekorációt készíthetsz belőle. Fenyőfát, harangot, angyalkát, vagy akár egy egész téli tájat is megkomponálhatsz mézeskalácsból, amit azután színes vagy fehér cukormázzal,porcukorral, dekor gyöngyökkel díszíthetsz.

Az elmaradhatatlan ajtódísz

Nem szoktál készíteni ajtódíszt, mert félsz, hogy lefújja aszél, vagy esetleg nyomtalanul lába kél? Idén semmiképpen se hagyd ki, készíts egyet és tedd az ajtódra, de belülről. Így már az előszobádba is beköltözik akarácsony főként, ha természetes alapanyagokat használsz. A fenyő, borostyán,1-2 gyümölccsel, masnival, tobozzal igazán nyerő páros.

Gyertyákat mindenhova

A gyertya nemcsak az ünnep, de a tél elengedhetetlen kelléke is. Meghitté teszi a pillanatokat, hangulatot és melegséget áraszt. Készítsetek többféle gyertyás díszt az asztalra, kandallóra, a hálószobába. de vigyázz, a gyertyákat ne hagyd felügyelet nélkül a lakásban! Választhatsz színes gyertyát,kereket, kicsit nagyot, és dekorálhatod saját magad is. Az úszó gyertya is hangulatos és a sima teamécsesek is praktikusak, ha egy szép gyertyatartóba helyezed őket.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply