0
Diétás sütik, édesség Karácsony

Dekoráljunk mézeskalácsot

2012. December 16. Sunday

A mézeskalács azon felül, hogy nagyon finom, és illatával karácsonyi hangulatot csempész a lakásba, már jóval karácsony előtt elkészíthető. Készítsd el már most a mézeskalácsokat karácsonyra, dekoráld őket színes cukorkákkal, fehér cukormázzal vagy csokimázzal vond be. A diétás mézeskalácsokhoz a legjobb választás a cukormentes csokimáz, így az alakodat sem kell féltened. A reggeli kávé mellé hagyj magadnak pár darabot, amit nem vonsz be, így nem kell félni az extra kalóriáktól sem. A karácsonyfára is lógathatsz mézeskalácsokat, tökéletes díszek, egyediek, és még meg is lehet enni őket! Sőt barátaidnak, ismerőseidnek is ajándékozhatsz belőle, szép dobozba helyezve, vagy celofánba kötve tökéletes saját készítésű ajándék karácsonyra.

Miután megsütötted a diétás mézeskalácsot, és kidekoráltad tedd őket egy jó nagy dobozba és karácsonykor már csak tálalnod kell.

A fehér cukormáz az egyik legnépszerűbb mézeskalács díszítő, hiszen nagyon szépen lehet vele dolgozni, rajzolni. Mielőtt megkötne a cukormáz szitálj rá apró szemű cukrot így még szebb hatást érsz el.

Gondoltad volna, hogy a fondant micsoda jó választás mézeskalács dekoráláshoz? Ötletes, és a sok színes fondantnak köszönhetően vidám mézeskalács díszeket gyárthattok a gyerekekkel.

A színes cukormázakkal nagyon ötletesen díszíthetjük mézeskalácsainkat. Sütés előtt tűzd saslik pálcára, hurkapálcára a mézeskalácsot, majd dekoráld ki és ajándékozd el a karácsonyi finomságot.

Színezd meg ételfestékkel a cukormázat, és rajzolj színes mintákat a mézeskalácsodra.

Valami igazán diétásra vágysz? Akkor a szénhidrát csökkentett mézeskalácsot cukormentes csokival vond be. Extra ként szórhatsz rá egy két díszgyöngyöt, és ha picit jobban megsültek a mézeskalácsok akkor sincs gond, vond be az egészet csokival.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply babos natalia 2014. December 14. Sunday at 07:17

    enis kiprobalom azt a szivecsket

  • Leave a Reply