0 items 0Ft
Varrjunk tulipánt otthon

Varrjunk tulipánt otthon

Nincs időd friss virágot venni a piacon? Felejtsd el a száraz virágokat, hiszen azok elveszik az energiát a lakásban. Válaszd helyette az anyagból készülteket, amelyeket te magad is könnyű szerrel elkészíthetsz otthon, akár még varrógép nélkül is. A legaranyosabb, ha a tavaszt egy csokor anyagtulipánnal várjuk. Elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény pedig tartós.

Nincs szükség másra, mint egy kis anyagra, ami lehet akár egy régi ruha, egy megmaradt párnahuzat darab, a lénye, hogy vidám színű legyen, lehet mintás, vagy egyszínű, bármilyen. Ezen kívül szükségünk van tűre, ollóra, cérnára, egy pici ragasztóra, hurkapálcikára (vagy saslikhoz valóra), és vattapamacsra.

A hurkapálcikát vond be zöld anyaggal, de akár szabadon is hagyhatod. A tulipán fejéhez vágj egy téglalap alakot, hajtsd félbe és varrd be a másik felét, majd fordítsd ki. Az alját szintén öltögessük körbe és lazán húzzuk össze. Tömjük ki vattapamaccsal és a hurkapálcika egyik végét ragasztózzuk be picit (1-2cm) és az összehúzott részen keresztül szúrjuk a virágba (vattába). Ez után a virág másik végét öltsük össze keresztbe, majd a másik irányból is. A levelekhez szabjunk ki 2 levélformát, fordítsuk színnel egymásnak, majd varrjuk össze, de az alsó szárát ne, hiszen itt fordítjuk ki. Kifordítás után varrjuk be az alját is és varrjuk hozzá a szárhoz.

A levélhez használhatunk zöld anyagot, de fantáziánkra van bízva, hogy milyen színkombinációt szeretnénk látni otthonunkban.

Készíthetünk akár egy csokor tulipánt is, amit azután vázába helyezve tökéletes asztaldíszt kapunk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers