0
Otthon

Varrjunk tulipánt otthon

2012. March 14. Wednesday

Nincs időd friss virágot venni a piacon? Felejtsd el a száraz virágokat, hiszen azok elveszik az energiát a lakásban. Válaszd helyette az anyagból készülteket, amelyeket te magad is könnyű szerrel elkészíthetsz otthon, akár még varrógép nélkül is. A legaranyosabb, ha a tavaszt egy csokor anyagtulipánnal várjuk. Elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény pedig tartós.

Nincs szükség másra, mint egy kis anyagra, ami lehet akár egy régi ruha, egy megmaradt párnahuzat darab, a lénye, hogy vidám színű legyen, lehet mintás, vagy egyszínű, bármilyen. Ezen kívül szükségünk van tűre, ollóra, cérnára, egy pici ragasztóra, hurkapálcikára (vagy saslikhoz valóra), és vattapamacsra.

A hurkapálcikát vond be zöld anyaggal, de akár szabadon is hagyhatod. A tulipán fejéhez vágj egy téglalap alakot, hajtsd félbe és varrd be a másik felét, majd fordítsd ki. Az alját szintén öltögessük körbe és lazán húzzuk össze. Tömjük ki vattapamaccsal és a hurkapálcika egyik végét ragasztózzuk be picit (1-2cm) és az összehúzott részen keresztül szúrjuk a virágba (vattába). Ez után a virág másik végét öltsük össze keresztbe, majd a másik irányból is. A levelekhez szabjunk ki 2 levélformát, fordítsuk színnel egymásnak, majd varrjuk össze, de az alsó szárát ne, hiszen itt fordítjuk ki. Kifordítás után varrjuk be az alját is és varrjuk hozzá a szárhoz.

A levélhez használhatunk zöld anyagot, de fantáziánkra van bízva, hogy milyen színkombinációt szeretnénk látni otthonunkban.

Készíthetünk akár egy csokor tulipánt is, amit azután vázába helyezve tökéletes asztaldíszt kapunk.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply