0
Egészség

Fiatalodj méregtelenítéssel

2012. March 8. Thursday

Általában kevés energiát és időt fordítunk arra, hogy megtisztítsuk magunkat belülről, és csak akkor kapjuk fel a fejünket, amikor a jelek már külsőleg is látszanak a bőrünkön. Ezek bizony az öregedés jelei, amit megállítani nem lehet, de lassítani igen.

A fő játékos a méregtelenítésben a máj, amely felelős a káros anyagok feldolgozásáért, mint például a nehéz fémek, az alkohol, a gyógyszerek és kábítószerek lebontásáért. A máj ezeket kiválasztja, azonban a májban található több ezernyi vezeték, amelyen keresztül a vér áramlik eltömődhet, ennek eredményeként egyes mérgező anyagokat nem tud kiszűrni és az tovább mérgezi belsőnket.

Amikor még fiatalok vagyunk, a májunk el tudja látni feladatait, azonban ahogy felnövünk, és peregnek az évek, előfordulhat, hogy a máj már nem képes ellátni a feladatait megfelelően. Ez főként azért alakul ki, mert nem figyelünk rá, hogy egészséges életmódot folytassunk. A több ezerféle adalékanyag, amelyet a gyors ételekkel, feldolgozott ételekkel juttatunk a szervezetbe, az antibiotikumok és gyógyszerek, azok a hormonok, amelyekkel a növényeket és állatokat kezelik, amit mi minden nap megeszünk, mind hozzájárulnak a máj telítettségéhez. De ide tartoznak az életmódunkkal kapcsolatos egészségtelen szokások is, a stressz, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a drogok, amelyek számos toxikus anyagot juttatnak a szervezetünkbe.

Ezek következtében a j annyira telítődhet a toxikus anyagoktól, hogy nem képes megfelelően semlegesíteni ezeket az anyagokat és így továbbra is a véráramban maradva belülről pusztítják a szervezetet és az idő előrehaladtával az eredmény nem marad el: bőr problémák, ráncok, fáradékonyság, fájdalmak, gyomor panaszok, túlsúly, narancsbőr, memória zavar.

A megoldás, ha végigcsinálsz egy májtisztító kúrát és változtatsz étkezési és életmódi szokásaidon.

Válassz olyan ételeket, amelyek minél kevésbé feldolgozottak. Hagyj fel a dohányzással, a kávé és alkoholfogyasztással, és kezdj el egészségesen táplálkozni. Válassz olyan ételeket, amelyeknek magas az antioxidáns, fitotápanyag tartalma. Igyál sok folyadékot, főként májvédő teákat és tiszta, lehetőleg szűrt vizet és fogyasszunk olyan növényi anyagokat, amelyek segítik a máj ürülését.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply