0 items 0Ft
Természetes gyógymódok nátha,torokfájás, köhögés ellen

Természetes gyógymódok nátha,torokfájás, köhögés ellen

Bármennyire is próbáljuk elkerülni, olykor mindenkit ledönt a lábáról egy kis nátha, megfázás, köhögés. Nem elég, hogy hideg van, folyik az orrunk, esetleg még torokfájás is párosul mellé, de a közérzetünk is megváltozik. Az orrunk vörös lesz, a szemeink könnyesek, esetleg vörösek, a fejünkben tompa fájdalmat érzünk, néha láz is társul hozzá.

Ilyenkor a legjobb a betegség legyőzésére, ha pihenünk. A szervezetnek minden energiájára szüksége van, hogy helyre állítsa az egészséget.
Ha túlhajszoljuk immunrendszerünket, sokkal nehezebb dolga van, és tovább is tart a gyógyulás. Ne ilyenkor akard megváltani a világot és mindenképpen futni, tornázni, nagytakarítást csinálni. Pihenj, aludj sokat, főzz teát és pótold a vitamint. Szedj extra adag C-vitamint!

Betegség ellen, köhögésre, torokfájásra a szokásos házi praktikák mellett próbáld ki a megfázás elleni koktélt, mely C-vitamin, kálium és antioxidáns tartalmának köszönhetően támogatja, hogy minél hamarabb egészségesek legyünk újra.

Megfázás elleni koktél

¼ ananász
1 narancs
1 nagyobb szelet citrom
1 teáskanál Manuka méz
Ízlés szerint akár jégkocka is mehet bele a végén.

Préseljük le az ananászt, a narancsot és a citromot, majd a turmixgépbe öntsük ezek levét, és adjuk hozzá a mézet.

A koktél amellett, hogy antioxidánsokat, C-vitamint, ásványi anyagokat tartalmaz, a Manuka méznek köszönhetően antibakteriális tulajdonságokkal is bír.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Floating Social Media Icons Powered by Acurax Blog Designing Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers