Ki ne szeretné az egyszerű, de nagyszerű leveseket? A fokhagymás cukkini krémleves annyira egyszerű, hogy az előkészületei 10 percet vesznek igénybe, nem kell bajlódni a túl sok zöldség pucolással, nem kell sokáig főzni sem és még diétás is.
Hozzávalók 2 személyre
2 nagyobb zsenge cukkini
8-10 gerezd fokhagyma
só, bors, fél húsleves kocka, 1 ek. light vaj
A cukkini végét levágjuk, megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. Ha zsenge, nem túl magos, akkor nem kell kivágni a belsejét. A fokhagymát is megpucoljuk, és fokhagyma nyomóval összetörjük, vagy apróra vágjuk. A fokhagymát light vajon megpirítjuk, de csak kicsit, meg ne keseredjen. A cukkinit is hozzá adjuk, azt is átforgatjuk, felöntjük vízzel. Érdemes annyi vizet adni hozzá, hogy ellepje, de ne legyen túl sokkal több, mert akkor túl híg lesz. Bele tesszük a fűszereket.
Körülbelül 15-20 perc alatt puhára fő a cukkini, ekkor össze turmixoljuk.
Önthetünk bele pici tejszínt, így még krémesebb, ízletesebb lesz a leves, diétázók elhagyhatják ezt a lépést, hiszen önmagában is nagyon finom ízű krémlevest kapunk. Tejföllel is keverhető, isteni ízt ad neki. Kenyérkockával dúsítható.
No Comments