Kelbimbó főzelék – lisztmentes, egészséges

Kelbimbó főzelék – lisztmentes, egészséges

Szeretitek a kelbimbó főzeléket? Gyerekkoromban ki lehetett volna kergetni vele a világból, szerintem az ovisok egyik rémálma a lucskos káposzta mellett. Aztán felnőttem, és ez túl sokat nem változott 😀 , kelbimbót szeretem, a főzeléket nem annyira. Viszont a férjem imádjam, és nyilván más is szereti, a főzelékek jók, laktatnak, így nem maradhat ki innen sem.

 

Kelbimbó főzelék recept

Hozzávalók 2 fő részére

30dkg kelbimbó megtisztítva, félbe vágva

1 nagyobb krumpli meghámozva felkockázva

1 kis fej hagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

pici olaj

3dl húsleves alaplé

1,5 dl tejföl

só, bors, majoranna, őrölt kömény ízlés szerint

pici természetes édesítő is mehet bele ha édesebben szeretitek, illetve aki szeretne pici pirosas színt adni neki, a hagyma dinsztelés után egy kiskanál piros paprikát is adhat hozzá.

A hagymát vágd apróra és kevés olajon kezdd el üvegesre dinsztelni. A végén add hozzá a fokhagymát, majd 1 perc múlva a kelbimbót és a krumplit is, öntsd fel húsleves alaplével, borsozd, tegyél bele egy kicsi köményt. Az alaplé sóssága miatt kóstold meg mielőtt sót is teszel bele. Annyi folyadékot tegyél bele, hogy épp ellepje. Amikor puhára főtt, egy külön tálba vegyél ki 1 nagy evőkanállal, botmixerrel turmixold le, keverd el jól a tejföllel, majd öntsd vissza. Ha úgy látod, hogy túl sok a folyadék rajta amikor kiveszel belőle, akkor picit vizet szűrj le róla.

 

 

(1 lapos evőkanál keményítő keverhető a tejfölös mixbe, de nekünk tökéletes lett az állaga anélkül is, így mindenféle extra nélkül elkészíthető)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers