0
Diéta és Fogyókúra

Lendülj formába alvással

2012. June 2. Saturday

Szükséged van még egy jó okra, hogy miért bújj az ágyba már korán? Azok az extra, ágyban töltött órák segíthetnek, hogy közelebb kerülj az ideális súlyodhoz, ugyanis kutatók bebizonyították, hogy akik napi szinten 6-8 órát alszanak, könnyebben érik el egészséges táplálkozással és mozgással a kívánt súlyt, mint akik ennél kevesebbet, vagy többet alszanak.

Ha te is küzdesz az alvással, ez a néhány trükk segíthet.

Mennyei alvás nyáron

Ha a korai napsütés mindig felébreszt, itt az ideje, hogy befektess egy jó kis sötétítő függönybe, vagy sötét reluxába, vagy a legolcsóbb megoldás, ha veszel egy úti szemvédőt alváshoz. Figyelj a szoba hőmérsékletére is, nyáron ideális, ha már napközben megakadályozod, hogy a túlzott meleg a lakást is elöntse, estére nyisd ki az ablakot és kapcsold be a ventillátort. Takarót is felejtsd el, egy lepedő bőven elég, a dunyhát hagyd meg télre.

Csínján az alkohollal

Nem árt, ha az alkoholfogyasztást visszaszorítod, ha alvás problémákkal küzdesz az sem baj, ha nem fogyasztasz egyáltalán alkohol tartalmú italokat. Bár segítenek az elalvásban, hiszen bódítóan hatnak, azonban az álmod nem lesz mély, és korán fogsz ébredni, nem túl kipihenten.

Papírt és tollat az éjjeliszekrényre

Ez a trükk segíthet, ha állandóan stresszelsz valamin, ha folyamatosan eszedbe jutnak a teendők, megoldandó feladatok, ötletek, vagy csak nyomaszt egy probléma. Vesd papírra, így kiírod a gondolataidból őket, és másnap tudsz velük foglalkozni.

Ne hagyd, hogy az unalom ébren tartson

Ha fél óra alatt nem sikerült elaludnod és csak hánykolódsz az ágyban, kelj fel és csinálj valamit. Vegyél elő egy könyvet, amit már egyszer kiolvastál, és vágj bele újra. 10 perc, és a szemeid le fognak ragadni. Persze ne ilyenkor állj neki egy kiadós testedzésnek, és egyéb felpörgető tevékenységeknek.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply