Könnyű és finom nassolni való. 300 gramm epret 15-20 másodperc alatt turmixold össze, így darabos is marad, de szószos is lesz, keverd hozzá natúr joghurthoz, ízesítsd egy pici sztíviával vagy kedvelt édesítőszereddel. Ha nagyon hidegre vágysz egy kanál vanília fagyit is tehetsz bele.
Se nem édes se nem sós
Szeleteld fel az epret. Kenj meg pár krékert (sós kekszet) light krémsajttal és tedd rá az eper szeleteket. Nagyon finom íz kombináció lesz az eredmény.
Gyümölcsös jégkása
250 gramm epret, 2 kocka mangót, fél barackot, 2 karika banánt, 4 kanálnyi dinnyét műanyag edényben fagyaszd 2 órán keresztül, majd tedd egy turmixgépbe, önts hozzá 2,5 deci friss narancslevet, 2 evőkanál citromlevet és ízlés szerint édesítőt, majd turmixold össze és kész is a hozzáadott cukor nélküli gyümölcsös kása
Sajttál eperrel
Tudtad, hogy a szőlő mellett nagyon jó választás az eper is a sajttálhoz, ráadásul a gyümölcscukor tartalma is alacsonyabb és a színkombináció is vagányabb.
Grillezett húsokhoz próbáld ki a pikáns eperszószt. Vágj fel 250 gramm epret kis darabokra, apróra vágott chilivel ízesítsd, adj hozzá 1 evőkanál aprított mentát és 1 citrom levét. Tedd félre 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Antioxidánsban gazdag epres desszert
Tradicionális francia desszertet is készíthetsz. Vágd félbe az epreket, majd tedd őket egy tálba, és öntsd fel vörös borral. Tedd hűtőbe minimum 1 órára tálalás előtt.
Nyársalj epret
Húzz fel vékony fém pálcára epret, kivit, sárgadinnyét és barackot és grillezd forró szén felett 5 percig, majd tálald cukormentes natúr joghurttal vagy édesítős vanília szósszal leöntve.
No Comments