A toszkán csirkét nagyon szeretem, tejszín helyett, általában tejjel szoktam készíteni. A napokban láttam egy hasonló receptet, gondoltam miért is ne, kipróbálom az egyszerűbb verziót.
Gyakorlatilag 15 perc alatt már “rotyog” is az étel és nagyon gyorsan megfő.
Életmód váltás, fogyás könnyen – receptek, havi étrend és sok-sok információs anyag online
Hozzávalók -4 személyre
750 gramm csirkemell
pici olaj
1 lapos ek. dia-wellness süteményliszt koncentrátum
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 bögre spenót – én bébi spenótot használtam
1 bögre 4be vágott koktélparadicsom, vagy fél bögre felaprított aszalt paradicsom
fél-1 bögre szeletekre vágott gomba
fél bögre sajt – lehet parmezán is, de én alacsonyabb zsírtartalmút használtam
1 nagy evőkanál zsírszegény krémsajt – a felhőkenyér miatt volt itthon, nagyon finom vele
2 evőkanál 10%-os tejföl
só, bors, oregano, bazsalikom, majoranna
A húst vágd kicsi csíkokra, a hagymát, fokhagymát és a többi hozzávalót is aprítsd fel, készítsd elő. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd amikor üveges, add hozzá a csirkemellet, pirítsd amíg ki nem fehéredik, majd hintsd meg a liszttel és a fűszereket is add hozzá ízlés szerint. Ekkor add hozzá a fokhagymát, spenótot és a paradicsomot, picit forgasd át, majd mehet bele a gomba is..
Amikor a spenót megfonnyad tedd bele a sajtokat és a tejfölt, forgasd át, ha szükséges, pici vizet adj hozzá, és fedő alatt 10-15 perc alatt főzd készre.
Mi cukkini tésztával ettük. Isteni finom.
No Comments