0
Otthon

Olvasni jó! – Olvasó kuckók nem csak könyvmolyoknak

2013. February 24. Sunday

Mire érdemes figyelni mikor olvasó kuckót próbálsz kialakítani? A kényelem és a fény legyen az elsődleges szempont. Figyelj rá, hogy kényelmesen tudj ülni, úgy, hogy a gerinced egyenes legyen, és ne fájjon minden porcikád egy óra olvasás után. A másik fontos szempont a fény. A legjobb a természetes fény, így mindenképpen az ablak mellé tervezd az olvasó fotel, ágy elhelyezését, de ha megoldható, akkor akár egy széles ablakpárkány is berendezhető olvasó zugnak.

Legyen olvasó lámpád is, és ha már picit szürkület van, mindenképpen kapcsold fel a villanyt, ne hunyorogj, ne erőltesd túl a szemed.

Ezeket a fontos elveket figyelembe véve az olvasó sarok, olvasó szoba, az olvasást kellemessé tevő környezet kialakítása már csak fantázia kérdése. Nézegesd meg a képeket, remek lakberendezési ötleteket találsz, harmonikus elrendezéseket, és akár az otthonod díszévé is válhat az olvasó sarkod. A vintage stílust kedveled inkább, vagy a puha párnák közé huppannál be olvasni, netán a minimalista stílus vonz? Válogass kedvedre.

Vidéki házba, vintage stílusú olvasó sarok

videki-stilus

 

olvaso-szoba

Mediterrán hangulat
olvaso-helyKamaszoknak tökéletes választás

olvaso-kuckoEgyszerű, de nagyszerű lakberendezési ötlet, a fűtőtest fölé épített pad, párnákkal, pléddel kényelmes, és közvetlenül az ablak mellett a jó fény is biztosított.

olvaso-parkany

olvaso-sarok

Külföldi otthonokban nagy divat, hogy a szoba egyik ablakához ülő alkalmatosságot építenek, kényelmesen kipárnázva, könyvespolcokkal körbe véve. Nem csak olvasni jó leülni ide, akár teázni, beszélgetni vagy éppen csak netezni is ideális hely. Sokszor jól jön egy kis sarok, ami csakis ezt a funkciót látja el.

olvas-lakberendezes

olvasas

minimalista-olvasas-sarok

hangulatos-olvaso-sarok

hangulat-olvasas-lakberendezes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply