Már olyan régóta élünk a smaragd szigeten, hogy akarva, akaratlanul átveszünk szokásokat a konyhában is. Így történt ez a korianderes sárgarépa krémlevessel is. A püré leveseket itt szerettem meg igazán, hiszen nagyon egészségesek- ha nem adsz hozzá tejszínt- és finomak, a sárgarépa krémlevesnél a koriander a legjobb társ, az édeskés levest megbolondítja, és szuper ebédre vagy vacsorára. Diétás is egyben, egészséges, és tele van értékes tápanyagokkal.
A leveseket nagyon szeretjük, mindegy hogy húsos, babos, zöldséges, sokszor egy jó nagy tányér levessel is beérjük ebédre. A krémlevesek egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, tényleg bármilyen zöldségből készíthető, ízesíthető, és nem kell bajlódni a zöldségaprításnál, hogy mekkora a répa, karika vagy kocka, kicsi, túl nagy, egyszerűen aprítod ahogy épp akarod, vagy pl. én bedobom az aprítóba miután megpucoltam mindent és 2 perc alatt egy fazéknyi aprított zöldség várja, hogy megfőzzem.
A korianderes sárgarépa krémlevest először itt kóstoltam, és nagyon szeretem.
Répaleves tej, tejszín és lisztmentesen
1 fehérrépa
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál margarin/kókuszzsír
só, bors, zöld fűszer keverék (nem vegeta)
1 liter csirke alaplé (ha marad a hétvégi húsleves levéből érdemes lefagyasztani, de használhatsz tartósítószer mentes kockát is gyors megoldásként)
1 kis csomó friss koriander
A felaprított hagymát üvegesre pirítom, majd a végén hozzá adom a felaprított fokhagymát is. A felaprított répákat hozzá dobom, felöntöm az alaplével, és bele teszem a fűszereket. Mikor a répák megpuhulnak dobd hozzá az apróra vágott koriandert és botturmixszal pürésítsd a levest. Ha túl sűrű adj még hozzá pici vizet. Én sosem használok tejet vagy tejszínt ezekhez a krém levesekhez, így sokkal természetesebb marad az ízvilág, ha elég ideig turmixolod akkor krémes lesz , és egyáltalán nem szükséges az extra kalória bele. Díszítsd a tetejét extra korianderrel, egy pici aprított csilivel.
No Comments