A spárgakrémleves elkészítése olyan egyszerű, nagyon gyors, és az eredmény nagyon finom. Ráadásul a spárga tele van értékes tápanyagokkal, rostokkal, folsavval, káliummal, magnéziummal és nagyon alacsony a kalória tartalma, magas víztartalmának köszönhetően. Vizelethajtó hatása is ismert és 100 grammja mindössze 17 kalóriát tartalmaz, ami valljuk be semmi, főleg hogy ha diétás spárgakrémlevest készítünk, elhagyjuk a zsíros tejszínt, tejet, és a zöldség finom ízét érezzük.
Zsenge zöld spárgát érdemes választani, a fásabb, vastagabb spárga pürésítés után is szálas maradhat.
Spárgakrémleves
3 csomag zöldspárga
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
kevés kókuszzsír vagy növényi olaj
só, bors, petrezselyem, zöld fűszer keverék
A hagymát vágd apróra, és kezdd el lepirítani a kevés olajon, vagy kókuszzsíron, majd a vége felé add hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Közben a zöldspárgát mosd meg jó alaposan és vágd apró darabokra, add hozzá az üvegesre pirított hagymához, öntsd fel vízzel, és tedd bele a fűszereket. A spárga viszonylag gyorsan megpuhul, utána pürésítsd botmixerrel és már kész is a krémleves. Egyáltalán nincs szükség tejszínre és liszttel való rántásra sem, csak figyelj, hogy ne legyen túl sok a víz a spárgán, a végén ha túl sűrűnek találod hígíthatod.
Isteni finom, ha a spárgát húsleves alaplével öntjük fel.
1 nagy tányér spárgakrém leves diétás pogácsával isteni ebéd, vagy első fogásnak és vacsorának is tökéletes.
4 Comments
Szia! Szeretnem kerdezni, hogy konzver spargat is lehet hasznalni? A recepjeid hany szemelyre szolnak?
Szia! A konzerv spárga is jó, ha finom ízű benne a spárga.
Ez a recept 3-4 személyre szól.
Nagyon finom lett! Köszönöm!
Örülök hogy ízlett!:)