0
Húsvét

Mit hozzon a húsvéti nyuszi?

2014. April 12. Saturday

Azt hiszem a Húsvét, mint ünnep gyerekkorban a legizgalmasabb, és amikor már gyerekek vannak a családban. Emlékszem, amikor nagymamámnál húsvétoztunk, elevenen él bennem a kép, hogy a rombusz kockás pulcsit viseltem, bojtok voltak az elején, és volt aranyos kis kosaram is. Tényleg hittem a húsvéti nyusziban, most meg abban hiszek, hogy szép hagyomány, kedves ötlet, és mi is fenn fogjuk tartani. Húsvét vasárnap az a nap, amikor nem kell aggódni a gyerekek reggelijéről, olyan ez mint mikor jön a Mikulás, a mérleg nyelve biztos a csoki felé billen. Természetesen nem szabad megfeledkezni a vallásos háttérről sem, de a népszokásokat, a hagyományokat is őrizzük meg.

Nálunk a csokitojás, csoki nyuszi mellé festett főtt tojás is meglapult a fűben, a bokrok alatt, és a farakás mögött- ahova a pókok miatt mindig féltem bemenni- és szerencsések voltunk, hogy nagyinál volt kert, de ugyanez a tojáskeresés persze megoldható a panellakásban is, vagy trükkösen egy délelőtti kirándulás keretein belül.

Ha nem szeretnél csak csokit ajándékozni, vagy nálatok a nyuszi nagyobb ajándékot hoz, esetleg ismerős, rokon, családban lévő kisgyereknek szeretnél örömet szerezni egy kedves ajándékkal, összegyűjtöttem párat, amit elkészíthetsz saját kezűleg is.

husvet-ajandek husveti-ajandek husveti-ajandek-gyerekeknek husveti-ajandekok husveti-cukorka husveti-meglepetes husveti-tojasgyujto husveti-ujjbabokképek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply