0
Húsvét

Húsvéti piknik tippek – különleges húsvét

2014. April 14. Monday

Gondoltam, mivel mi 2 napos kirándulásra indulunk Húsvétkor és ebédre piknikezést tervezünk, más is kedvet kaphat. Nem csak kettesben érdemes piknikezést tervezni, az egész családot elhívhatjuk nagymamástól, unokatestvérestől, sőt akár kirándulhatunk is egyet. Mindenesetre ebben a jó időben nem csak a gyerekek élvezik a kinti jó időt, kikapcsolódást. Ha bele gondolok olyan sok lehetőség van a piknikezésre, mégis nagyon kevesen teszik meg. Pedig nagyszerű. Jó, tudom, előkészületeket igényel, de egy húsvét vasárnapi főzőcskézéssel is több óra telne el a konyhában, így meg helyette kikapcsolódhatunk, és húsvét vasárnap ha ügyesek vagyunk a tojás gyűjtést is megszervezhetjük az “erdőben”.

Ne csak húsvétkor piknikezhetünk, de most itt az alkalom, több a szabadnap, és ki haragudna meg ha lefújod a közös vasárnapi nagy családi ebédet és helyette mindenkit egy piknikezésre invitálsz? Ahol se tv, se internet – a mobilt is kapcsold ki- van viszont friss levegő, jó kedv, természet, napfény és mozgás a szabadban.

Nem kell fényűző piknikre gondolni – bár olyan nagyon jó képeket találtam, hogy biztosan te is egy kis extra kreatívságra fogod rászánni magad az tuti- és túlbonyolítani sem kell. Piknikezni elindulhatunk gyalogszerrel a közeli erdőbe, elmehetünk messzebbre busszal, vonattal, autóval, biciklivel, vagy kisétálhatunk a közeli parkba is, senkit sem szóltak még meg egy pléd, pár szendvics és ital miatt.

Ráadásul nem csak jó nagy evésről és pihegésről fog szólni a húsvét, így egy szavad sem lehet, hogy most azért nem tudsz odafigyelni, mert az ünnepek. A séta, bicikli, frizbi/tollas/labdajáték átmozgat, és készíthetsz egészséges, diétás piknikkosarat is.

Mi autóval indulunk útnak így könnyű dolgom lesz, mert nem kell aggódnom a súly miatt. Pár száz km-t fogunk autózni, közben jó sok szép helyet megnézünk, így tervezett piknik helyszín nincs, ahol megéhezünk ott megállunk és kipakolunk.

A diétás ehető kalács kosarat biztosan elkészítem, füstölt, főtt sonka, főtt tojás elengedhetetlen lesz. Készítek salátát is, és pakolunk be gyümölcsöket, amit menet közben reggeli gyanánt fogunk fogyasztani. Termoszban teát viszünk, és frissen facsart citrom, lime és édesítőből frissítő limonádét készítek. Pokróc mindig van az autóban, így arról nem is kell aggódnom, sütinek pitét készítek, most a krémes sütemények nem lennének praktikusak. Azt hiszem diétás meggyes pite lesz a befutó.

Nézegesd a képeket, én nagyon sok jó ötletet fogok hasznosítani, hogy ne csak finom, de szép is legyen a piknik kosarunk, szeretem, ha valaminek a “körítése” is szép, ötletes.

Picit vintage, ami különösen tetszik, mindössze egy szép süteményes papír és máris sokkal szebb lesz a papír tányér, a szendvicseket is nagyon gusztusosan becsomagolhatod zsírpapírba, úgy hogy szét se kelljen csomagolni, de a szendvics egy része lógjon ki belőle, így nem fog szétesni, és nem fog a tartalma az ölünkbe hullani. A tálalásig folpakkal csomagold körbe, hogy ne száradjon ki.

piknik-otlet piknik-kosar

Spontán piknik az erdőben, kirándulás közben, ahol megéheztek, találtok egy farönköt, kidőlt fát, ott meg is pihenhettek. Előnye, hogy biztosan magatok lehettek, a felkapottabb helyeken, ha jó az idő biztosan sokan lesznek.

piknik-kirandulas

 

Nagyon ötletesnek találom, hogy a sok műanyag doboz helyett üvegbe csomagoljunk, praktikus, biztos, hogy jobban zár, és olyan jól néz ki. Reggel össze dobhatsz magadnak egy finom salátát is, légmentesen lezárt üvegben ugyanolyan friss, és finom marad.

piknik-husvetra piknik

Aki autóval utazik ezt az ötletet is simán tudja hasznosítani, nem kell félni, hogy kiborul, az étel nagyon nyomódik, na meg formátlan, nehéz pakolni, ha hátizsákkal indulunk útnak. Olyan cukik, a személyre szóló batyuk és a papír zacskóba csomagolt, felcímkézett papír zacskós ötlet sem utolsó. Ha átkötöd egy szép szalaggal máris nem gyors éttermi hatást kelt.
husvet-piknik husvetkor-piknik husveti-piknik-kosar

Húsvéti piknikezés elengedhetetlen kelléke a házi friss kalács. Készítsd el diétásan, így nyugodtan eheted, lelkiismeret furdalás nélkül. Ha vasárnap mentek húsvéti kirándulásra, akkor a tojás gyűjtést is szervezd oda, és a csoki tojásokkal együtt színes főtt tojásokat is rejts el, ezeket utána el is fogyaszthatjátok. A gyerekeknek nyuszi formájúra vágd a szendvicset, és készíts egy két húsvéti motívumos ételt, desszertet, dekorációt. Ha nem szoktatok húsvétkor főtt sonkát enni, vagy hétfőre tartogatod, a főtt tojással töltött fasírt is nagyon finom, és hidegen is finom.

husveti-piknik-kalacs husveti-piknik-ebed husveti-fasirt-piknikre egeszseges-piknik

 

Hogy a mi húsvéti piknikünk milyen lesz? Majd készítek nektek egy két fényképet. A helyszín nagyon jó lesz az biztos, a jó időt is megrendeltem, remélem nem kell csalódnom. Legutóbb a hatalmas szél és eső autós pikniket eredményezett, bár a kilátás akkor is szép volt, az étel is finom, a hangulatról pedig mi magunk gondoskodtunk, így az nevetős, jókedvű volt.

képek forrása

Táplálkozási tanácsadás

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply