0
Diétás sütik, édesség

Diétás meggyes pite – gyors, finom, és diétás

2013. April 6. Saturday

dietas-meggyes-sutemenyMit szólnál ebéd után egy finom, gyümölcsös és diétás sütihez? Percek alatt bekeverhető és amíg sül a diétás sütemény, akár rendet is varázsolhatsz a konyhában. Bár nincs itt a meggyszezon, azért nézz körül a fagyasztóban vagy a kamrában, hiszen ha te is rengeteg friss gyümölcsöt tettél el tavaly, most érdemes elkezdeni felhasználni őket, hogy majd legyen hely az újnak. A konzerv meggy is megteszi, de mindenképpen alaposan csepegtesd le, hogy minél szárazabb legyen, ne áztassa el a tésztát. A diétás kevert piskóta és a picit savanyú meggy keveréke nagyon finom, egy gond van csak vele, percek alatt elfogy, így érdemes nagy tepsivel készíteni, hiszen annyira könnyű, és még ráadásul fogyókúra alatt is fogyasztható.

Diétás meggyes pite hozzávalói

4 tojás

25 dkg szénhidrát csökkentett liszt

1 csomag sütőpor

1 evőkanál vanília esszencia

1 csipet só

10 dkg vaj

1 doboz tejföl

25 dkg cukornak megfelelő természetes édesítő (stevia, xilitol)

Magozott megy

 

Diétás meggyes pite elkészítése
dietas-meggyes-piteA tojást ketté választjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel és a vajjal, majd hozzá adjuk a tejfölt is és a vanília aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet hozzá adagoljuk az összekevert tojás sárgájához, végül bele forgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

 

Vajazott, lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát. A magozott meggy egyik felét lisztbe mártjuk, és ha így teszed a piskótára, garantáltan nem fog az aljára süllyedni.

180 fokon, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

meggyes

meggyes-pite

 

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2016. August 19. Friday at 13:13

    Pár napja újra megsütöttem ezt a meggyes pitét, nagyon finom lett, tettem hozzá egy kis enzim mixet, de direkt kimérve 250 gramm ch csökkentett liszttel csináltam, igen sűrű massza lett, de duplája lett és nagyon finom.
    Megjegyzem, hogy más zsiradékkal a tészta is másképp reagál, illetve kell bele az 1doboz – 200ml tejföl.

    Tettem fel friss képeket is!
    Jó étvágyat hozzá 🙂

  • Reply Diósi Éva 2016. August 7. Sunday at 16:32

    Mivel lehet helyettesíteni a szénhidrát csökkent lisztet ?

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2016. August 19. Friday at 13:10

      Szia! Próbáld ki teljes kiőrlésű vagy zabliszttel, de akkor lehet, hogy kevesebb liszt kell bele.

  • Reply Lilla 2015. July 30. Thursday at 07:41

    Az a 25 dkg liszt nem sok egy kicsit? Én ch mínusz lisztet használtam,de mikor belekevertem a tojásba,már a felétől nagyon kemény lett. Pedig csak annyit változtattam,hogy a vaj helyett Kókuszzsírt használtam….

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2015. July 30. Thursday at 14:44

      A tejfölt is bele tetted? Köszönöm az észrevételt,Megnézem, mert rég sütöttem már ezt a sütit, kipróbálom újra 🙂

    • Reply Virag 2016. February 24. Wednesday at 17:31

      En is kókuszzsirral csináltam, es valóban szornyen kemény! Tejjel higitottam, meglatjuk mi lesz belőle.

      A szerző egyáltalán kipróbálta ezt a receptet publikálás elott?

    • Reply Vivien 2016. March 7. Monday at 13:30

      Szia én is megcsináltam 25 dkg lisztel olyan kemény lett nemkell félnem hogy az aljára megy a meggy

  • Reply Agbanyim Chiyere Victoria 2015. April 26. Sunday at 15:09

    Heló! A tejföl kis vagy nagy pohár?

  • Leave a Reply