Mit szólnál ebéd után egy finom, gyümölcsös és diétás sütihez? Percek alatt bekeverhető és amíg sül a diétás sütemény, akár rendet is varázsolhatsz a konyhában. Bár nincs itt a meggyszezon, azért nézz körül a fagyasztóban vagy a kamrában, hiszen ha te is rengeteg friss gyümölcsöt tettél el tavaly, most érdemes elkezdeni felhasználni őket, hogy majd legyen hely az újnak. A konzerv meggy is megteszi, de mindenképpen alaposan csepegtesd le, hogy minél szárazabb legyen, ne áztassa el a tésztát. A diétás kevert piskóta és a picit savanyú meggy keveréke nagyon finom, egy gond van csak vele, percek alatt elfogy, így érdemes nagy tepsivel készíteni, hiszen annyira könnyű, és még ráadásul fogyókúra alatt is fogyasztható.
Diétás meggyes pite hozzávalói
4 tojás
25 dkg szénhidrát csökkentett liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál vanília esszencia
1 csipet só
10 dkg vaj
1 doboz tejföl
25 dkg cukornak megfelelő természetes édesítő (stevia, xilitol)
Magozott megy
Diétás meggyes pite elkészítése
A tojást ketté választjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel és a vajjal, majd hozzá adjuk a tejfölt is és a vanília aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet hozzá adagoljuk az összekevert tojás sárgájához, végül bele forgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
Vajazott, lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát. A magozott meggy egyik felét lisztbe mártjuk, és ha így teszed a piskótára, garantáltan nem fog az aljára süllyedni.
180 fokon, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
9 Comments
Pár napja újra megsütöttem ezt a meggyes pitét, nagyon finom lett, tettem hozzá egy kis enzim mixet, de direkt kimérve 250 gramm ch csökkentett liszttel csináltam, igen sűrű massza lett, de duplája lett és nagyon finom.
Megjegyzem, hogy más zsiradékkal a tészta is másképp reagál, illetve kell bele az 1doboz – 200ml tejföl.
Tettem fel friss képeket is!
Jó étvágyat hozzá 🙂
Mivel lehet helyettesíteni a szénhidrát csökkent lisztet ?
Szia! Próbáld ki teljes kiőrlésű vagy zabliszttel, de akkor lehet, hogy kevesebb liszt kell bele.
Az a 25 dkg liszt nem sok egy kicsit? Én ch mínusz lisztet használtam,de mikor belekevertem a tojásba,már a felétől nagyon kemény lett. Pedig csak annyit változtattam,hogy a vaj helyett Kókuszzsírt használtam….
A tejfölt is bele tetted? Köszönöm az észrevételt,Megnézem, mert rég sütöttem már ezt a sütit, kipróbálom újra 🙂
En is kókuszzsirral csináltam, es valóban szornyen kemény! Tejjel higitottam, meglatjuk mi lesz belőle.
A szerző egyáltalán kipróbálta ezt a receptet publikálás elott?
Szia én is megcsináltam 25 dkg lisztel olyan kemény lett nemkell félnem hogy az aljára megy a meggy
Heló! A tejföl kis vagy nagy pohár?
Kis pohár