Répatortát ígértem múlt hétvégére a férjemnek, de gondoltam keresek valami új receptet. Az írek híresek a nagyon finom répatortáikról, és mivel nagyon sok ír receptes könyvem van, fellapoztam az egyiket. Találtam is egy receptet, amit némi átalakítással – egészségesre cseréltem egyes hozzávalókat- gondolkodás nélkül készítettem el, és csak amikor megkóstoltuk, akkor jöttem rá, hogy tényleg, ha jobban megnéztem volna mit keverek össze, akkor rájöttem volna hogy köze sincs az eredeti répatortához.
A végeredmény hajazott a diétás répatorta tekercsemhez, viszont még könnyebb lett, nagyon piskótás, ízletes. Fahéjból keveset tettem bele, a receptbe többet írok, mert kell bele, és akkor a színe is sötétebb lesz.
Pikk-pakk összekevertem a hozzávalókat, és végül a férjemnek, hogy minél diétásabb – hívjuk inkább egészségesebb, alakbarátabbnak, a diétát nem szeretjük, de a keresők annál inkább ezt a szót preferálják, így ezért is olvashatod oly sokszor…- legyen a hétvégi diétás sütije, light krémsajttal kentem meg a tetejét. Viszont egy kávé, tea mellé nagyon finom kockákra vagdosva, csak úgy önmagában is. Én például úgy ettem.
Répás piskóta recept vaníliás sajtkrémmel
450 gramm répa
200 gramm cukornak megfelelő édesítő
200 gramm light margarin
4 tojás
150 gramm szénhidrát csökkentett liszt – 75 gramm diawellness süteményliszt koncentrátum + 75 gramm BL55
1 teáskanál diawellness enzim mix
1 csomag sütőpor
2 teáskanál fahéj
100 gramm apróra vágott dió – elhagyható, de nagyon finom
Krém
1 doboz light – csökkentett zsírtartalmú- krémsajt
édesítő és vanília ízlés szerint
A margarint és a por édesítőt habverővel addig verd, amíg szép krémes, habos nem lesz, majd egyesével adagold hozzá a tojásokat, miközben a habverővel tovább kevered. A répát pucold meg, és reszeld le apróra. Én robotgépet használtam, így nagyon gyorsan meg volt. A tojásos mixbe forgasd bele az enzim mixszel, fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet, és a répát, illetve az apróra vágott diót. Alaposan dolgozd össze.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele, és egyengesd el a masszát, majd süsd kb 45 percig, vagy tűpróbáig. Amikor kihűlt, vágd fel, és kend meg mindegyik tetejét az édesítővel és vanília aromával elkevert krémsajttal. Ricottát is használhatsz. Dekoráld a tetejét egy-egy szem dióval.
Még több receptre vágysz? Szükséged van egy kis segítségre az életmód váltásodhoz? nézz körül itt: Online életmód tanácsadás
No Comments