Nagyon szeretem a dinnyét. Emlékszem mikor apuval mentünk dinnyét venni, akkor még divat volt a lékelés, kóstolás, és a 15 kilós dinnyevásárlás. Mamáéknál a kertben is termett dinnye, csak úgy fojt végig rajtunk a dinnyelé az udvaron, ahogy ettük. Utána slaggal locsolás, a vízsugár alatt futkosás kötelező, feledhetetlen gyerekkori program volt. Az itteni import dinnye íze inkább a kígyóuborkáéra hasonlít, így ezt a receptet most rátok bízom, hogy ha lesz már otthon finom dinnye, akkor próbáljátok ki, és élvezzétek!
Hibiszkuszos dinnyelé
4 bögrényi hibiszkusz tea – fél bögre szárított hibiszkusz, vagy 4 hibiszkuszos tea filter
4 bögrényi dinnyelé
1/2 bögrényi lime lé
édesítő, agave szirup ízlés szerint
Főzd le a teát, a hibiszkuszt hagyd állni benne 10 percig, majd várd meg míg kihűl teljesen. Ha gyorsan szeretnéd, akkor kevesebb vizet használj a teához és miután kivetted belőle a hibiszkuszt, hűtsd le jó sok jégkockával. Közben dinnyének a magjait távolítsd el, és ha van gyümölcscentrifugád akkor annak a segítségével nyerd ki a levét. Ha nincs akkor mehet a turmixgépbe, jól pépesítsd és szűrd át.
A kihűlt teába öntsd a dinnye és lime levet, édesítsd kedved szerint és jó hidegen szervírozd.
Dekorációnak egy kis lime szelet a pohár szélén nagyon mutatós. Esti grillpartira is finom, és a nagy melegben tökéletes hűsítő a hozzáadott cukrot nem tartalmazó egészséges gyümölcslé.
No Comments