0
Cukormentes ital és turmix

Hibiszkuszos dinnye turmix – tejmentes nyári diétás frissítő

2014. June 20. Friday

hibiszkuszos-dinnyeleNagyon szeretem a dinnyét. Emlékszem mikor apuval mentünk dinnyét venni, akkor még divat volt a lékelés, kóstolás, és a 15 kilós dinnyevásárlás. Mamáéknál a kertben is termett dinnye, csak úgy fojt végig rajtunk a dinnyelé az udvaron, ahogy ettük. Utána slaggal locsolás, a vízsugár alatt futkosás kötelező, feledhetetlen gyerekkori program volt. Az itteni import dinnye íze inkább a kígyóuborkáéra hasonlít, így ezt a receptet most rátok bízom, hogy ha lesz már otthon finom dinnye, akkor próbáljátok ki, és élvezzétek!

Hibiszkuszos dinnyelé

4 bögrényi hibiszkusz tea – fél bögre szárított hibiszkusz, vagy 4 hibiszkuszos tea filter

4 bögrényi dinnyelé

1/2 bögrényi lime lé

édesítő, agave szirup ízlés szerint

dinyeleFőzd le a teát, a hibiszkuszt hagyd állni benne 10 percig, majd várd meg míg kihűl teljesen. Ha gyorsan szeretnéd, akkor kevesebb vizet használj a teához és miután kivetted belőle a hibiszkuszt, hűtsd le jó sok jégkockával. Közben  dinnyének a magjait távolítsd el, és ha van gyümölcscentrifugád akkor annak a segítségével nyerd ki a levét. Ha nincs akkor mehet a turmixgépbe, jól pépesítsd és szűrd át.

A kihűlt teába öntsd a dinnye és lime levet, édesítsd kedved szerint és jó hidegen szervírozd.

Dekorációnak egy kis lime szelet a pohár szélén nagyon mutatós. Esti grillpartira is finom, és a nagy melegben tökéletes hűsítő a hozzáadott cukrot nem tartalmazó egészséges gyümölcslé.

 

képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply