Tegnap délután a palacsinta nap körül forogtak a gondolataim, és ahogy a kakaós üvegre pillantottam, az jutott eszembe, ha a piskóta finom és szép lesz liszt nélkül – liszt mentes piskóta– akkor a palacsintának is adnom kell egy esélyt. A hamis, diétás, kakaós lisztmentes palacsinta elkészítése pofon egyszerű, persze mennyiségileg kevés lesz belőle, de ez úgyis azoknak van kitalálva akik épp nagyon nagy alakformálás közepén, vagy épp elején tartanak, vagy elfogyott a lisztjük.
Lisztmentes kakaós palacsinta recept
2 tojás
3-4 evőkanál kakaópor – cukrozatlan
1/2 dl tej
3-4 ek. természetes édesítő.(a cukortól leragadna, így viszont nem fog)
pici kókuszzsír a palacsintasütőhöz
A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, majd a palacsintasütőre pici kókuszzsírt teszünk, miután elolvadt eloszlatjuk, és már mehet is rá a palacsinta tészta. Én pici, amerikai palacsinta méretűeket csináltam, így miután megsült az egyik fele – nagyon gyorsan- alá tudtam nyúlni egy kiszedővel, miközben a teteje még nyers volt, és meg tudtam gyorsan fordítani.
Szinte fél perc alatt sül meg, gyorsan kész van, liszt és cukormentes a palacsinta. Melegen diétás, cukormentes töltelékkel fogyasszuk. Házi krémtúró mellé is tökéletes.
3 Comments
Nagyon fini lett, de nem lett vastagsága, legközelebb talán próbálkozom egy kis sütőporral is 🙂 Köszi a receptet!
Szia! csak azt szeretném megkérdezni hogy a természetes ízesítőnek amit te használtál annak mi a neve és hogy az por állagú-e vagy pedig folyékony?? 🙂
Szia! Én steviát használok, az por állagú, viszont nem mindenhez jó. Van egy stevia alapú por édesítőm, ami maltodextrinnel van keverve, illetve az agave szirupot is nagyon szeretem. Folyékony édesítőből néha ezerédest használok, és xilitollal szoktam még édesíteni. Az agave szirupnál és a xilitolnál is figyelembe kell venni, hogy nem energiaszegények.