0
Egészség

Gyulladás van a szervezetedben? – egészséges életmód alapjai

2014. June 5. Thursday

gyulladas-a-szervezetbenA szervezet gyulladását megszüntetni nagyon fontos. A gyulladás természetes folyamat, amíg a szervezet egy fertőzéssel harcol, azonban a testedben, egyes tényezők túlzott reakciót is kiválthatnak, és ezzel arra ösztönzik a szervezeted, hogy folyamatos, alacsony szintű gyulladást generáljon. Lappangó gyulladás, amit kezdetben nem érzel, nem szúr, nem fáj, de alattomosan, rövidebb-hosszabb idő alatt tönkre tehet. Megöregíti a bőrt, azzal hogy az egészséges sejteket, szöveteket támadja, legrosszabb esetben még autoimmun betegséget, rákot is okozhat. Gondoltad volna, hogy ha állandóan elkapsz mindenféle fertőzést, allergiás leszel és a bőröd is veszít feszességéből, ragyogó színéből, lehet, hogy gyulladás okozza az egészet? És miközben kezelik a tüneteket, a fő okozóval senki sem foglalkozik.

Mi lehet a gyulladás tünete?

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, lehet, hogy neked is lappangó gyulladás van a szerveztedben

–          kiütés, allergia, étel intolerancia, ekcéma, acne

–          állandó hasmenés, vastagbélgyulladás, nyálkás széklet

–          száraz szemek, állandó kimerültség, emésztési zavarok, gázosodás

–          fejfájás, éjszakai evés, gyakori megfázás, gyakori fertőzések

–          hirtelen veszít a bőröd a feszességéből, színéből, csontfájdalmak

–          duzzanat a kezeken és a lábon

gyulladascsokkento-etelekAz immunrendszered vizsgálatát a bélrendszerrel kell kezdeni, ha itt gyulladás van, sokszor érzel puffadást, gázosodást, hasmenésed van, amíg itt nem oldod meg a dolgokat, a gyulladás ugyanúgy kifejti káros hatását. Amit eszel az ekkor döntő fontosságú, akár már egy hét diétával kiküszöbölhetőek a kellemetlen tünetek és megszüntethető a gyulladás.

Gyulladáskeltő, serkentő ételek, összetevők

Cukrok, finomított liszt, vörös hús

Mi az, amivel megszüntethető a gyulladás?

Ha a fenti élelmiszereket mellőzöd, és mellette sok-sok antioxidánsban és Omega 3 zsírsavakban gazdag ételt fogyasztasz biztos a siker. A körte, spárga, káposzta, a színes gyümölcsök, citrusfélék telis tele vannak antioxidánsokkal, míg a magvak, a halak értékes Omega 3 zsírsavakkal látnak el. Ha nem szereted a halat, akkor zselés tabletta formájában is hozzá juthatsz az omega 3 zsírsavakhoz, amik remek gyulladáscsökkentők.

Ha egészségesen élsz és az egészséges életmódot követed, biztosan elkerül a gyulladás.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Innen tudhatod, hogy gyulladás van a szervezetedben | www.miskolcihirek.com 2016. December 6. Tuesday at 19:26

    […] (erezdmagadjol.hu, filantropikum.com) […]

  • Leave a Reply