0
Otthon Takarítás

Karácsonyi nagytakarítás stresszmentesen

2014. November 22. Saturday

nagytakaritas-karacsonyTudom, itt a hétvége, de most pihentető ötletek helyett egy kis feladatot hoztam nektek. Gondolom már neked is eszedbe jutott, hogy hamarosan időt kell szakítani a karácsonyi nagytakarításra, ami valljuk be, azért mert karácsonyi, egyáltalán nem ünnepi? Ez olyan bevett szokás, mint, hogy sütit sütünk, fát díszítünk, és bár púp a hátunkra, mégis egy friss, tiszta otthonnal várni az ünnepeket és az újévet, sokkal jobb érzés, mint dugdosni a fél pár zoknikat a párna mögé, a szekrénybe bedobni hírtelen a sok lim-lomot a szobából, ha vendégek jönnek.

A karácsonyi nagytakarítással nem csak tisztaság, de rend is lesz az otthonunkban és kezdődhet is a karácsonyi dekorálás. Én szeretem előre hozni a karácsonyi nagytakarítást, nem azért mert olyan nagyon unatkozom, csak tudom, hogy november végén, december elején még sokkal több időt tudok szánni rá, és elosztva a napokra nem is tűnik vészesnek a sok-sok tenni való. Persze ha szereted jól lefárasztani magad, akkor hajrá, szánd rá a 2 napos hétvégét, és vágd puccba a házat tetőtől- talpig. Nálam ez biztosan nem fog összejönni, így én maradok a darabolásnál.

konhya-takaritas-karacsonykorHogyan álljunk neki a karácsonyi nagytakarításnak? Mint egy egyszerű nagytakarításnak! Módszeresen, érdemes megtervezni, átgondolni, számba venni a feladatokat, a legjobb, ha listát is készítesz, és vagy kezdd el az elején, vagy jelöld ki azokat a feladatokat, amik prioritást élveznek, és tedd a végére azt, ami nem baj, ha végül is kimarad. Tulajdonképpen, a világ nem dől össze, ha a garázsban nem most teszel rendet, vagy a tárolóban az összegyűjtött újságpapírokat nem most dobod ki, és a hűtő mögötti csempét nem most mosod le, mint ahogy az összes ezüst, réz, fém tárgy kifényesítését is máskorra hagyod.

Ha már most hétvégén neki látsz a fő feladatoknak, már bőven karácsony előtt végezni fogsz a nagyobb tenni valókkal, és maradnak az általános heti/napi takarítani valók. Miközben jut időd jövő hétre elkészíteni az adventi koszorút, az ajtódíszt és adventi naptárat, és sorban jut idő a házi készítésű karácsonyi ajándékokra is, karácsonyi dekorációkra és a diétás sütik megsütésére. Bizony, mert idén sem fogunk hízni karácsonykor.

De jó is lenne, gondolhatod magadban, de hidd el, simán meg lehet csinálni. Leírom, én hogy csinálom, mik a terveim, amit követni fogok.

Karácsonyi nagytakarítás stressz mentesen

Töltsd le az ingyenes heti karácsonyi takarítás tervezőt is, hogy könnyebben menjenek a feladatok.

karácsonyi-nagytakaritas

 képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply