0
Karácsony

Adventi naptár felnőtteknek – inspirációs ötletek karácsonyra

2014. December 4. Thursday

adventi-naptarNem tudtam dönteni a batyus, dobozos, vagy éppen az üzenetes adventi naptárak közül, de egyet mindenképpen szerettem volna készíteni idén is a férjemnek, mert szeretek egy kis gyermekkort visszacsempészni az ünnepekbe. Végül egy vegyes saját készítésű adventi naptárat készítettem, lettek dobozok, batyuk és üzenetek is. 1 batyu már hiányzik a fáról, de az üzeneteket rajta hagyjuk végig.

Nem cicomáztam túl a dolgokat, így kicsit vintage hatást kelt, látszik hogy saját készítésű, és talán az is látszik, hogy nem szántam rá elég időt, de férjem nagyon örült neki, nagyon megleptem vele.

Az üzenetekhez 2 féle verziót csináltam. Cikkcakkos ollóval vágtam bordó papírból szívecskét, kör formát, és ezekre fehér, szintén cikkcakkosra vágott lapokat ragasztottam – fehér matrica fóliát használtam, ami a kinyomtatott doboz körbevágása után megmaradt, így mindent teljesen felhasználtam, semmi sem ment kárba. Ezekre írtam az üzeneteket, a másik oldalra a szám került. A másik változathoz fehér préselt lapot használtam, amit félbe hajtottam, és kinyithatós kis szívecskéket, harangokat és “gömböket” vágtam. A külső részre került a szám, plusz némelyikre egy két csiga forma, szívecske, ez meg az, belülre a szöveg.

adventi-naptar-diyAz üzenetes adventi kártyácskák egy-egy programot, vagy elfoglaltságot rejtenek, van benne evéssel, relaxálással kapcsolatos, kinti és benti program. Azt sajnálom, hogy a tavalyi korcsolyázás nem kerülhetett fel a programok közé, de most ilyenekkel nem kockáztatunk, hogy pocakosan esetleg elessek. De lesznek helyette szuper programok. 6-ára és 24-ére nem írtam rá külön meglepetést, mert azt a Mikulásra és a Jézuskára bíztam.

A batyukhoz lenvászon anyagból vágtam kerek formát, és kekszet rejtettem bele- amit már régóta szeretett volna megkóstolni a férjem, de bolti nasit sosem veszünk így mindig lemondott róla. A dobozkák is édes meglepit rejtenek, hogy az endorfin szint biztos kitartson végig az ünnepek alatt.

diy-adventi-naptarMinden doboz, batyu, és üzenetes papírka rejt egy-egy extra üzenetet is. Idézőjelben minden napra írtam egy kis apróságot, hogy “Miért szeretlek?” 24 könnyed válasz amik között tényleg olyan személyes dolgok szerepelnek, amik másnak nem fontosak, de nekem azok, és túllépve a mert aranyos, kedves, figyelmes vagy közhelyeken túl inkább ilyeneket írtam most bele.

Nos, így telik nálunk 2014 Adventje, meghitten, szeretetben, csendben készülődve, és nagyon különlegesen, hiszen most már kisfiúnk is itt van velünk, bár idén még a pocakból asszisztál.

Ez az adventi naptár ráadásul fillérekből elkészíthető, és látszik, hogy szeretettel készült, személyre szabott, így sokkal értékesebb, úgy gondolom.

sajat-keszitesu-adventi-naptar
diy-adventi-naptar-felnotteknek

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply