0
Otthon

Spórolás a fürdőben (is) kezdődik

2015. January 24. Saturday

furdoszoba-takarekoskodasVendégségben sokszor feltűnik, hogy a fürdőszobák polcai zsúfolásig vannak tömve. Egyszer ismerősöknél, az albérletben töltöttünk egy hétvégét, és a tulaj – akinek volt egy szobája, de ő is más országban élt – szobájában aludtunk. Neki például a pipere polcain kozmetikai táskák sorakoztak és lehetett látni, hogy mindegyik tömve volt, különböző kozmetikumokkal. Csak rá kellett pillantani és látni lehetett, hogy az egyikben volt vagy 20 doboznyi alapozó, a másikban csak szempilla spirálok voltak, és a tusfürdő és testápoló kupacokról ne is beszéljünk.

Mi már évek óta egy termékcsaládot használunk csak, ami kíméli a környezetet és az érzékeny bőrünket teljesen helyre hozta. Még főiskolás koromban próbálkoztam a divatosabbnál divatosabb, illatosabbnál illatosabb testápolók, tusfürdők használatával, és bizony az ekcémám mindig visszatért, ami nálam gyerekkor óta nagy problémát jelentett. Azóta, hogy rátaláltunk az „igazira” nem is váltottunk, és nem is hiszem, hogy fogunk. De hogy miért is fontos ez? Mert tudom, és látom, hogy sokszor nem azért vásárolunk új kozmetikumokat, tisztálkodó szereket, mert az előző nem vált be, vagy épp elfogyott, sokszor csak a vásárlási láz, az új kipróbálása vonz minket, miközben még 5 másik, csak félig üres áll a polcon.

Próbálj ki többet, találd meg a bőrtípusodnak megfelelő tisztálkodási szereket, kozmetikumokat és ragadj le náluk, vagy egyezz ki magaddal, hogy ha elfogyott, amit most használsz, akkor próbálsz ki újat.

Hogyan tudsz spórolni a fürdőszobában?

furdoszoba-pakolasLe merem fogadni, ha most hónapokig csak azt használhatnád, ami a fürdőszoba polcain áll, akkor fogkrémen kívül semmi másra nem kellene költened. Próbáld ki. Legyen ez a fogadalmad februárra, hogy amíg el nem fogy a készlet, nem veszel másikat.

Ez egyébként egy érzelmi dolog is a nőknél. Szeretünk felhalmozni dolgokat, gyűjtögetni, éppígy van ez a ruháknál, cipőknél – még ha a felét fel sem vesszük, akkor sem válunk meg tőle- és ugyanígy van ez a piperecuccoknál is. Hidd el, attól, hogy nem fog 5 fajta arckrém sorakozni a polcon, attól még nem leszel kevesebb, sőt, amint elfogynak a felhalmozott termékek, észre veheted, hogy mennyivel több hely lesz a fürdőben, nem fognak borulni a flakonok, nem tart 1 óráig a pakolászás a polcon, ez is egyfajta lomtalanítás.

Amikor legközelebb betévedsz a drogériába, csapj a kezedre, és légy erős, csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van, és gondolj arra. Ezzel pár hónap alatt akár több ezer forintot is megspórolhatsz, és elköltheted nyugodtan másra. A legnagyobb buktatók, az akciók se érdekeljenek, hidd el, jövő hónapban, és az után is lesznek leárazott, 1-et fizet, 2-t kap, fél áru akciók, sőt, jönnek az újabb termékek, és mindig jobb és jobb dolgok fognak csábítani.

Stresszmentes nagytakarítás – hétköznapi takarítási tippek

sporolas-furdoHa úgy egyszerűbb, akkor jegyezd meg, hogy mennyibe került az, amit megvettél volna, hiszen most csak 290 forint, és otthon nevezz ki egy perselyt, és dobd bele az összeget. Pár hónap múlva meg fogsz lepődni, mennyi pénz lesz benne.

Most menj be a fürdőszobába és tegyél rendet. Melyek azok a termékek, amiket megvettél, nagyon nem volt jó, de sajnáltad kidobni? Tedd őket egy táskába. Ha tudsz valakit a családban, barátok, ismerősök közt, aki hasznát venné, ajándékozd el neki, ha nem, akkor végy búcsút a táska tartalmától, és dobd ki őket egy laza mozdulattal. Majd nézd meg mi az, amiből van több is – tusfürdő, hajsampon, testápoló, alapozó-, és amiben nagyon kevés van, azt tedd előre, használd el gyorsan és az üres flakont hajítsd ki.

Persze tudom, hogy vannak különböző krémek, amik más-más célt szolgálnak, nem azt mondom, hogy csak egyet tarts meg, de a natúr testápolóból nem kell több száz fajta a polcra. Menet közben tapasztald ki melyik a legjobb a bőrödnek, és azt szerezd be legközelebb. Lehet, hogy isteni a kókuszos testápoló, de mi van, ha a teljesen natúr, illatmentes sokkal egészségesebb neked? Nem mellesleg gondoltál már arra, hogy olyan jó, ahogy enyhén kókusz illatú bőröd, de milyen, amikor még a parfümöt is magadra fújod? Ne keverd az illatokat, senkinek nem áll jól.

Ahogy ürülnek a flakonok, fellélegeznek a polcok, úgy marad több pénz a pénztárcádban, és egyre csinosabb is lesz a fürdőszobád, mert lesz helyed végre egy két dekorációs elemet is kihelyezni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply