0
Egészség

Probiotikumot Mindenkinek

2016. September 26. Monday

Biztosan te is hallottál már róla, akár az orvostól is, hogy antibiotikumos kúra után, milyen fontos a probiotikum szedése, vagy a reklámokban hallhattál a probiotikus, élőflórás joghurtokról.

A probiotikum fontosságáról muszáj beszélnünk, nem szabad szó nélkül elmenni mellette. A probiotikumok a szervezet számára jótékony baktériumokat tartalmaznak, melyek elengedhetetlenek az egészséges immunrendszer megtartásához, visszanyeréséhez.

Ha egészséges életmódról beszélünk, nem csak a mozgásra kell gondolni, és arra, hogy elegendő szénhidrátot, fehérjét, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat juttassunk a szervezetbe, a jó baktériumokra is gondolni kell, mivel ezek az egészségünk alappillérei.

probiotikum-hatasaA probiotikumok a bélrendszerben fejtik ki hatásukat, az egészséges bélflóráért felelnek. A tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok és a káros anyagok felszívódása is a bélfalon keresztül történik, ezért ha itt probléma lép fel, máris borul az egyensúly, gyengül az immunrendszer, jönnek a kisebb-nagyobb betegségek.

A probiotikumok segítenek megakadályozni a káros mikroorganizmusok szaporodását, ezzel fenntartva az egészséges bélflórát és megelőzve a különböző emésztőrendszeri megbetegedéseket.

A bélflóra egyensúlyának felborulása nagyon könnyen megeshet, nem csak az antibiotikumos kúrák okozhatnak problémát, de antibiotikum szedése után mindenképpen extra probiotikum szedése javasolt. Olvasd el ezt a cikket, és tudj meg többet az antibiotikum és probiotikum együttes alkalmazásáról!

A mai, felgyorsult hétköznapokban az immunrendszer legyengülése nem ismeretlen fogalom, ha állandóan betegeskedsz, rossz a közérzeted, nem feltétlenül vitamin hiányról van szó, illetve nem elég csak a vitamint pótolni.

Probiotikumok segítségével ismét egészséges lehet a bélflóra, visszaszorítható a kórokozók szaporodása a bélrendszerben, és ezzel erősíthető az immunrendszer. A szervezet számára fontos tápanyagok felszívódása és a méregtelenítési folyamatok is zavartalanul működhetnek a szervezetben.

Mi minden árt az egészséges bélflórának?

Antibiotikum, nem megfelelő táplálkozás, sok stressz, dohányzás, alkohol fogyasztás. A rostszegény, egyoldalú, egészségtelen táplálkozással nagyon könnyen felborulhat az egyensúly a bélrendszerben, és ez máris tökéletes táptalaja a kórokozóknak, baktériumoknak.

 

probiotikum-egeszseg

 

A probiotikumok megtalálhatóak az élőflórás, probiotikummal dúsított joghurtokban, de gyógyszertárakban is beszerezhetünk probiotikumos készítményeket, melyeket nem csak “gyógyító” célzattal érdemes szedni.

Az elmúlt években sokat vizsgálták, és bebizonyosodott, hogy a probiotikumokat az emésztőrendszer egészségének helyreállítása mellett, táplálékkiegészítőként is érdemes szedni, megelőzés szempontjából. A probiotikumok megfelelő fogyasztása mellett gyorsabban juthatunk túl akár egy náthán, influenzán, de el is kerülhetjük azokat.

A probiotikumok kedvezően hatnak megfázásos, influenzás megbetegedések megelőzésénél, kezelésénél. Segítenek csökkenteni a vérzsír értékeket, az allergiás megbetegedéseket, egyes atópiás bőrbetegségeket, gyulladásokat, de gyomor és bélbetegségeknél is hatásosnak bizonyulnak. A bélflóra egészségesen tartása a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását kedvezően befolyásolja, csökkenti a székrekedést, hasmenést, az élelmiszer-allergiák gyakoriságát, és segít a fertőző betegségek kivédésében. A méregtelenítési folyamatok helyreállnak, ami nagyon fontos pl. a fogyásnál is.

képek forrása :pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply