0
Egészség

Gyorsítsd fel a méregtelenítést

2012. March 23. Friday

A következő egyszerű ötletekkel segítheted a méregtelenítési folyamatokat és a fiatalos lendület elérését.

Sétálj a szabadban minden nap

Minden nap sétálj minimum fél órát a friss levegőn. Ha nincs kutyád, akár kölcsön is kérheted a szomszédét. Az ebéd utáni séta csökkenti a stressz szintet, erősíti az izmokat, segíti az emésztési folyamatokat.

Mély lélegzet

A mély levegő növeli a test oxigénellátottságát, amitől sokkal nyugodtabbnak érzed magad. Ezért is szokták tanácsolni, ha ideges vagy, vegyél mély levegőket, hogy gyorsabban lehiggadj. 3szor egy nap ismételd mag: mély belégzés, amíg 4-ig számolsz, tartsd bent 1-ig, majd lassan fújd ki a levegőt, amíg 6-ig számolsz magadban. Ismételd meg 5ször egymás után.

Radírozz

A bőr radírozása beindítja a méregtelenítési folyamatokat, a nyirokkeringés beindul és a bőrön keresztül is távoznak a méreganyagok. Nem tesz jót a minden napos radírozás, de luffa szivaccsal finoman minden nap felpezsdítheted a vérkeringést. Kezd a lábujjaknál és haladj felfelé, a felsőtestnél kezd az ujjaknál, és úgy haladj a karon felfelé.

A nyelv árulkodik

Ébredés után távolítsd el a lepedéket a nyelvedről. Azt tapasztalhatod, hogy hiába mostál fogat este, bizony színes lepedéket tudsz lekaparni a nyelvedről. Ez arról árulkodik, hogy a szervezeted a toxikus anyagoktól éjszaka is próbál megszabadulni.

Méregtelenítő olaj

Tegyél 6-8 csepp édeskömény, muskátli, ylang-ylang vagy grapefruit olajat a fürdővizedbe és relaxálj 15-20 percig, miközben beindulnak a méregtelenítő folyamatok.
A test méregtelenítéséhez ez a pár folyamat nem elegendő, azonban nagymértékben befolyásolja az eredményességet, és a folyamat közbeni komfort érzetünket, hiszen a méregtelenítés nem feltétlenül kellemes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply