Legutóbb feltöltöttem a diétás karfiolos nudli receptet. Ez a recept gyakorlatilag ugyanaz, csak zsemlemorzsa helyett, apró kókuszreszelékbe forgattam a nudlit és cukormentes eperlekvárral tálaltam. Annyira finom lett, hogy egy külön desszertként is szerepelhetne, ezért is kerül bejegyzésbe.
Cukormentes, tejmentes, laktózmentes. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják bele számolva a napi szénhidrát fogyasztásba.
Diétás kókuszos karfiol nudli recept
250 gramm karfiol – fagyasztottat használtam
1 tojás
1 ek. light margarin
1 csipet só
dia-wellness süteményliszt koncentrátum és bl55 fehér liszt keverve (70-30% arányban) -lehet fele felében is, de ha már egyszer újat próbáltam, akkor szerettem volna kipróbálni minél kevesebb ch-val, mert azért elég sok lisztet felvesz.
100 gramm apró kókuszreszelék
A karfiolt főzd puhára, csepegtesd le alaposan és tedd félre hűlni. Amikor teljesen hideg törd össze, add hozzá a tojást, margarint, és annyi lisztkeveréket amennyit felvesz. Egy könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát kell kapni.
Ne vacakolj a nudli formázással, nyújtsd ki a tésztát, és vágj pizzavágó segítségével kicsi csíkokat, forrásban lévő vízbe dobd bele, és pár perc múlva, mikor feljön a víz tetejére, szűrőlapát segítségével vedd ki, és hempergesd meg kókuszreszelékben. Melegen, finom cukormentes eperlekvárral nagyon finom.
No Comments