Mióta sikerült a tökéletes ch.csökkentett palacsinta receptet megtalálni, és a kisfiúnk is rájött, hogy a palacsinta milyen jó, heti 2-szer biztos, hogy palacsintát sütök. Végül is, ha nem sima lisztből készül, és a töltelék is “jó”, akkor akár tápláló uzsonnának, vacsorának is tökéletes gyerekeknek is.
Most viszont elfogyott a liszt, a másik csomag úton volt, és szerettem volna készíteni olyat ami nem zablisztes, hanem még szénhidrát szegényebb…este felé ettük, nem árt odafigyelni. Adott volt tehát a kókusz liszt, gondoltam kipróbálok egy receptet, ezt azt változtattam.
Egyszerű elkészíteni. Amerikai palacsinta szerű lesz. Kicsi palacsintákat kell készíteni, máskülönben nehéz megfordítani.
Hozzávalók
Fél bögre kókuszliszt
1 tk. sütőpor
4db tojás
pici olaj, pici xilit
2,5 dl tej – laktózmenteset használtam
A tojást felverjük, bele keverjük az olajat, pici xilitet, tejet, majd hozzáadjuk a kókuszliszttel elkevert sütőport. A kókuszliszt nagyon sok folyadékot szív magába. Olajozott palacsinta sütőre kis halmokat teszünk, mintha amerikai palacsintát készítenénk. Mikor az egyik fele megsült óvatosan meg lehet fordítani, és megsütni a másik oldalát is.
No Comments