0
Diétás sütik, édesség

Palacsinta kókuszlisztből

2018. May 11. Friday

Mióta sikerült a tökéletes ch.csökkentett palacsinta receptet megtalálni, és a kisfiúnk is rájött, hogy a palacsinta milyen jó, heti 2-szer biztos, hogy palacsintát sütök. Végül is, ha nem sima lisztből készül, és a töltelék is “jó”, akkor akár tápláló uzsonnának, vacsorának is tökéletes gyerekeknek is.

Most viszont elfogyott a liszt, a másik csomag úton volt, és szerettem volna készíteni olyat ami nem zablisztes, hanem még szénhidrát szegényebb…este felé ettük, nem árt odafigyelni. Adott volt tehát a kókusz liszt, gondoltam kipróbálok egy receptet, ezt azt változtattam.

Egyszerű elkészíteni. Amerikai palacsinta szerű lesz. Kicsi palacsintákat kell készíteni, máskülönben nehéz megfordítani.

 

Hozzávalók

Fél bögre kókuszliszt

1 tk. sütőpor

4db tojás

pici olaj, pici xilit

2,5 dl tej – laktózmenteset használtam

A tojást felverjük, bele keverjük az olajat, pici xilitet, tejet, majd hozzáadjuk a kókuszliszttel elkevert sütőport. A kókuszliszt nagyon sok folyadékot szív magába. Olajozott palacsinta sütőre kis halmokat teszünk, mintha amerikai palacsintát készítenénk. Mikor az egyik fele megsült óvatosan meg lehet fordítani, és megsütni a másik oldalát is.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply