Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és hűtőben napokig eláll ez az isteni finom spenótos, édes, de cukormentes, zabos palacsinta.
Mikor először megláttam a zöld palacsintákat, nagyon megörültem, gondoltam a gyerekeknek biztosan tetszene. Aztán mikor a hozzávalók között a banán is szerepelt akkor már nem voltam olyan lelkes, mert a banános palacsintát a kisfiam sosem eszi meg. Kislányom igen, úgyhogy úgy voltam vele próba cseresznye.
Nem tudták mi van benne- direkt nem hívtam őket segíteni-, csak mint “monster pancake” -szörnyecske palacsinta tálaltam nekik. Bence is megkóstolta, ezt a vicces , zöld palacsintát, pár palacsinta után extra agave szirupot is kért rá 😀 , itt már tudtam, hogy ez a recept megy a gyűjteménybe.
Azt hozzá tenném, hogy a receptet amit találtam tojás nélkül készült, de a kimért hozzávalókkal nekem sehogy nem akart megsülni, oda égett, nem tudtam megfordítani…úgyhogy kikísérleteztem, hogyan is lenne jó, azóta már az elmúlt hónapban 3-szor megcsináltam.
A következő alkalommal már a gyerekek is segédkeztek, és most veletek is megosztom a receptet. Főként, hogy lehet segít valakinek : Mert a banános palacsintát nem szerető fiam is megeszi, a spenótot nem szerető lányom spenóthoz jut, másnap felmelegítve uzsira tökéletes, el is lehet vinni, és nagyon egészséges. Nálunk valahogy mindig van nagyon megbarnult banán, meg kevés spenót levél.
Ráadásul kipróbáltam tejmentesen, édesítetlen mandula tejjel – szuper lett úgy is.
Gluténmentes – ha érzékeny vagy a gluténra akkor tudhatod, hogy azért érdemes kifejezetten gluténmentes zabpelyhet vásárolni, mert a betakarításkor a sima zabpehely/liszt szennyeződhet. Ami kifejezetten gluténmentes ott figyelnek erre is.
Cukorbetegek is fogyaszthatják – természetesen bele számolva a napi elfogyasztható ch. mennyiségbe.
Spenótos, banános zabpalacsinta recept
1 bögre zabpehely
2 banán
2 marék spenót levél
2 tojás
ízlés szerint édesítő, agave szirup
1,5 -2 bögre tej
Mindent tegyél bele egy turmixgépbe, először csak 1,5 bögre tejjel, majd turmixold össze. Egy kicsit sűrűbb állagú palacsinta tésztát kell kapnod. Én hűtőben hagytam állni fél órát, és eközben nagyon besűrűsödött, kellett hozzá még pici tej, de volt hogy rögtön sütöttem, akkor a 2 bögre soknak bizonyult.
A serpenyőt minden sütés előtt kenőtollal meg szoktam olajozni és kisebb amerikai palacsintákat készítek belőle. Alacsonyabb hőfokon érdemes sütni, mikor buborékos a teteje akkor lehet könnyebben megfordítani. A képen nem látszik, de a másik fele a palacsintáknak nekem is barnább.
Párom mazsolával és agave sziruppal szereti, a gyerekek simán agave sziruppal, én pedig sütés közben mindig túl sokszor ellenőrzöm, hogy biztosan finomak e. 😀
No Comments