0
Diéta és Fogyókúra Karácsony Otthon

Karácsonyi tervező 2020

2020. November 6. Friday

Azt hiszem első körben leszögezhetjük, hogy az idei karácsony teljesen más lesz, mint amit megszoktunk. Legalábbis nálunk biztosan. Itt Írországban épp a 6 hetes országos karantén 2. hetét vagyunk túl. A szüleim a legtöbb évben nálunk karácsonyoztak, idén ez nem lesz így, a gyerekek is megértik, bár már most sűrűn kérdezgetik, hogy mi van ha mégis…nem lesz mégis.

Tavaly már terveztük, hogy idén elég nagyok lesznek a korcsolyázáshoz, így adventi programnak volt tervezve. Idén nem nyit ki a korcsolyapálya – érthető.  Nem lesz adventi vásár, így a szokásos óriás kerekes program is elmarad. Nem lesz Mikulás akinek az ölébe lehet ülni, és novemberben csak 5 km-es körzetben hagyhatjuk el az otthonunkat.

EZ persze teljesen érthető, az egészség a legfontosabb, viszont így sok mindent át kell szervezni úgy, hogy pl a 3 és az 5 éves gyereknek ne az maradjon meg, hogy a “a vírus miatt”. Okosak, tudják már, hogy mi mindent nem szabad most, viszont biztos, hogy mi is tudunk olyan programokat kitalálni nekik amik helyettesítik a várt dolgokat. Erre pedig nekem tökéletes a karácsonyi tervező, hogy mindent lejegyezzek ami eszembe jut, rendszerezzem, programozzam.

4 főre a karácsonyi menü megtervezése nem lesz kihívás, viszont arra fogunk törekedni, hogy minél kevesebb időt  kelljen a konyhában tölteni. Illetve mindent időben beszerezzünk, mert az utolsó nap 1 hiányzó alapanyag miatt biztosan nem szeretnék sorban állni. Főként, hogy a boltokban korlátozzák, hány fő tartózkodhat, tehát kint állsz sorban, dugó van mindenfelé. Gondolom nem kell sorolni. 🙂

OKé, kicsit “vírusosra” sikeredtek ezek a sorok, remélem jövőre ezen már nem kell aggódni. Most viszont töltsd le a tervezőt, nyomtasd ki és kezdd el előre megtervezni a teendőket.

karacsonyi-tervezo-banner

Kattints a képre/linkre és töltsd le a karácsonyi tervezőt

Töltsd ki már most az ajándék lista részt, és gondold végig mit szeretnél megvenni, olyan sok minden megrendelhető már online is. A gyerekek karácsonyi ajándékait online rendeltem idén is. Tervezel házi készítésű ajándékot valakinek? Ha lehet már kezdd el elkészíteni novemberben, és ne felejtsd, már csak 3 hét és advent 1. vasárnapja kezdődik.

Bele írhatod a naptárba a nagytakarítást is, így legalább látod, hogy ha túlvállalod magad. De most őszintén. Takarítani így is, úgy is kell, aki pedig a szekrény tetejét csekkolja az ünnepek alatt, hogy poros e, annak adj egy rongyot.

Viszont a karácsonyi dekorálás kitűnő alkalom a lomtalanításra is – nem garázs vagy pince pakolásra gondolok, inkább minimalizálásra. Én nem plusz dekorációt teszek ki, hanem leszedem a legtöbb csetreszt a házban és a helyére teszem ki. Ez úgy megtetszett 2 éve, hogy vissza sem tettem az ünnepek után a sok felesleges kacatot.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply