0 items 0Ft
Karácsonyi tervező 2020

Karácsonyi tervező 2020

Azt hiszem első körben leszögezhetjük, hogy az idei karácsony teljesen más lesz, mint amit megszoktunk. Legalábbis nálunk biztosan. Itt Írországban épp a 6 hetes országos karantén 2. hetét vagyunk túl. A szüleim a legtöbb évben nálunk karácsonyoztak, idén ez nem lesz így, a gyerekek is megértik, bár már most sűrűn kérdezgetik, hogy mi van ha mégis…nem lesz mégis.

Tavaly már terveztük, hogy idén elég nagyok lesznek a korcsolyázáshoz, így adventi programnak volt tervezve. Idén nem nyit ki a korcsolyapálya – érthető.  Nem lesz adventi vásár, így a szokásos óriás kerekes program is elmarad. Nem lesz Mikulás akinek az ölébe lehet ülni, és novemberben csak 5 km-es körzetben hagyhatjuk el az otthonunkat.

EZ persze teljesen érthető, az egészség a legfontosabb, viszont így sok mindent át kell szervezni úgy, hogy pl a 3 és az 5 éves gyereknek ne az maradjon meg, hogy a “a vírus miatt”. Okosak, tudják már, hogy mi mindent nem szabad most, viszont biztos, hogy mi is tudunk olyan programokat kitalálni nekik amik helyettesítik a várt dolgokat. Erre pedig nekem tökéletes a karácsonyi tervező, hogy mindent lejegyezzek ami eszembe jut, rendszerezzem, programozzam.

4 főre a karácsonyi menü megtervezése nem lesz kihívás, viszont arra fogunk törekedni, hogy minél kevesebb időt  kelljen a konyhában tölteni. Illetve mindent időben beszerezzünk, mert az utolsó nap 1 hiányzó alapanyag miatt biztosan nem szeretnék sorban állni. Főként, hogy a boltokban korlátozzák, hány fő tartózkodhat, tehát kint állsz sorban, dugó van mindenfelé. Gondolom nem kell sorolni. 🙂

OKé, kicsit “vírusosra” sikeredtek ezek a sorok, remélem jövőre ezen már nem kell aggódni. Most viszont töltsd le a tervezőt, nyomtasd ki és kezdd el előre megtervezni a teendőket.

karacsonyi-tervezo-banner

Kattints a képre/linkre és töltsd le a karácsonyi tervezőt

Töltsd ki már most az ajándék lista részt, és gondold végig mit szeretnél megvenni, olyan sok minden megrendelhető már online is. A gyerekek karácsonyi ajándékait online rendeltem idén is. Tervezel házi készítésű ajándékot valakinek? Ha lehet már kezdd el elkészíteni novemberben, és ne felejtsd, már csak 3 hét és advent 1. vasárnapja kezdődik.

Bele írhatod a naptárba a nagytakarítást is, így legalább látod, hogy ha túlvállalod magad. De most őszintén. Takarítani így is, úgy is kell, aki pedig a szekrény tetejét csekkolja az ünnepek alatt, hogy poros e, annak adj egy rongyot.

Viszont a karácsonyi dekorálás kitűnő alkalom a lomtalanításra is – nem garázs vagy pince pakolásra gondolok, inkább minimalizálásra. Én nem plusz dekorációt teszek ki, hanem leszedem a legtöbb csetreszt a házban és a helyére teszem ki. Ez úgy megtetszett 2 éve, hogy vissza sem tettem az ünnepek után a sok felesleges kacatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Social Media Integration Powered by Acurax Wordpress Theme Designers
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers