Ez most a kedvenc banánkenyér receptem, Jamie Oliver oldalán lévő receptet alakítottam át kicsit, hogy a szénhidrát csökkentett lisztnek megfelelőek legyenek az arányok. Azért izgultam, hogy ne legyen majszos a közepe, mert ezeknél a kevert tésztáknál ez szokott történni, ha az arányok nem jók, de elsőre sikerült, másodikra is nagyon finom lett, úgyhogy mindenképp megosztom veletek. Bekeverni is pikk-pakk lehet és utána már csak a sütő dolgozik.
Diétás banánkenyér recept
200 gramm szénhidrát csökkentett liszt (50%dia-wellness süteményliszt koncentrátum, 50%sima liszt)
1 ek. sütőpor
125 gramm light margarin
2 tojás
pici fahéj ízlés szerint
természetes édesítő ízlés szerint (el is hagyható, ha nagyon érett,édes a banán)
3-4 banán villával jól összenyomkodva
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz-lisztezz ki egy kisebb kényérsütő formát.
A vajat keverd ki habosra az édesítővel (eritrit, xilitol, negyedannyi- bármi, amit szívesen használsz), egyenként add hozzá a tojásokat. Az elején kicsit darabosnak tűnhet majd, de ez eloszlik. Én elektromos habverőt használtam. A villával összenyomkodott banánokat keverd bele, majd a liszteket, sütőport , fahéjat keverd el és keverd bele a a vajas mixbe. Öntsd az egészet a vajazott , lisztezett tepsibe és süsd kb 30-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, ha már nem ragad rá, akkor kész. Vedd ki a formából, és rácson hűtsd ki, hogy ne vizesedjen be.
Nincs benne cukor, rostban gazdag, szénhidrát csökkentett liszttel készült, a banán szénhidrát tartalma miatt cukorbetegeknek komolyan bele kell számolni a napi ch mennyiségbe, a “diétás” jelzőt is szigorúan kell érteni, fél tepsit nem ajánlott elfogyasztani.
No Comments