Mivel a diéta úgy sikeres, ha idővel életmódváltásba csapát, és egy életen át tudod tartani, ezért a következő alapanyagoknak jelen kell lennie a konyhádban.
Fehér liszt helyett a legalacsonyabb szénhidrát tartalmú teljes kiőrlésű liszt vagy csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, cukor helyett természetes édesítő, csökkentett zsírtartalmú margarin. Ha ezeket még nem szerezted be, akkor irány a bolt, hiszen a felsorolt alapanyagok nélkül lehetetlen almás pitét készíteni diétásan.
Hozzávalók
40 deka tk. liszt (vagy 20 deka 6%-os szénhidrát tartalmú keverve 20 %-os sima liszttel)
150 gramm light margarin
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 deka cukornak megfelelő édesítő
3 csipet só
Kb. 2 kiló alma
Fahéj és természetes édesítő.
A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd bele morzsoljuk a margarint, a sót és cukrot is hozzákeverjük és legvégén a tojást. Mivel kevesebb vajat is tartalmaz, ezért ha nem elég lágy lehet bele tenni 1-2 kanáltejfölt.
Összegyúrjuk, 2 cipót formázunk. Mindkettő cipót tepsi méretűre sodorjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, összekeverjük ízlés szerint az édesítővel és fél csomag fahéjjal. Kinyomkodjuk a levét, majd rátesszük a tésztára.
Újításként próbáld ki, hogy sima tepsi helyett kapcsos tortaformában készíted. Az alsó lapot hagyd nagyobbra úgy, hogy a sütinekpereme is legyen körbe, a belsejét töltsd meg almával, majd a felső lapot illeszd rá.
Mikor kész, egy aranyos kis alma tortát kaptunk. Fogyasztható akár cukormentes vanília fagyival és tejszínhabbal is.
A sütit 180 fokon sütjük és a tepsit kivajazzuk, lisztezzük, vagy sütőpapírt, szilikon lapot helyezünk alá.
Utazz ősszel is és juss el bárhová egyszerűen!!
Olcsón a fellegek felett, vagy egzotikus hajóút kedvező áron? Itt mindent megtalálsz.
4 Comments
Szia GYorgyi es minden kedves olvaso/koveto ! 🙂
“Patchwork pite” jott ossze nekem is, de mihelyt megsult es osszeallt mar sehol sem latni ezt.
Soya es kokusz lisztet hasznaltam fele aranyban, a masik felhez pedig normal lisztet adtam. Az edesitot es nadcukort talalomra adagoltam, kozbe kozbe belekostolva a masszaba es az almareszelekbe. Kedves parom segitett, ugyh nalunk a cukor adag az altalaban az õ szajizenek megfeleloen alakul (ezert is tertunk at edesitore es mezre helyenkent) :D.
Mennyei volt az izvilag, imadtam ezt a kis extra aromat, amit a kokusz adott. Amit viszont kiemelnek, az az hogy nem szabad tulsagosan kifacsarni az almat, mert akkor elegge szaraz lesz a pite. Pedig en meg ra is csorgattam az almakra az osszegyult lebol, megis kivantam volna hogy egy kisse ledusabb legyen. Ez legalabb meg egy “OK” arra , hogy hamarosan elkeszitsem megegyszer. 🙂
Koszonjuk szepen a mennyei recepteket !! 🙂
Szia!
Elkészítettem az almás pitét és tényleg nagyon finom, csak ajánlani tudom! Én barna rizslisztből készítettem, amivel az volt a gond, hogy nem tudtam a tésztát rendesen kinyújtani, ezért “patchwork pite” lett, de ízre így is tökéletes:)
Annyi sok jó recept van, hogy nem is tudok melyik legyen a következő süti, amit elkészítek:)
Kinga
Szia Kinga! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, szerintem is nagyon finom tészta, és szeretem, hogy puha marad másnap is.
[…] megoldódott a dilemmám, hogy mit kezdjek az almahéjjal, ha almás pitét sütök. Általában diétás, egészséges almás pite készítése közben a megpucolt héjakat szoktam rágcsálni, de 1-2 kiló alma héját nem tudom […]